fgencal
Profesyonel Üye
Olayı karıştırıyorsunuz. İki trafo ayrı şey iki jeneratör veya bir jeneratör ve bir şebeke ayrı şey. Yazılan mesaj trafo içindi.''Üçüncü şart sağlandığında ikinci şart sağlanmış oluyor zaten ve evet bunlarda doğal olarak aynı fazlar olmuş oluyorlar çünkü iki kaynaktada aynı anda aynı değerleri alıyorlar. Burada bir absürtlük yok bana göre''
@fgencal:
''iki generatör'' veya ''bir şebeke-bir jenerator''un paralel bağlanmasında senkronizasyon işlemiyle aynı fazlar eşleştiriliyor. aşağıdaki mesajda fazları senkronize olmayan iki kaynağın aynı fazları yanan-sönen lambay metoduyla bulunmak isteniyor. hadi bulun lütfen?
Trafolarda bağlantı grupları aynıysa giriş faz sırası da aynıysa çıkış faz sırasının da aynı olması gerekir. (Aynı kaynaktan beslendiklerini varsayıyorum).
Bu trafoların sekonder çıkışlarında 1-1 2-2 3-3 arasında gerilim farkının sıfır volt olması gerekir. Diyelim ki primerde bağlantılar aynı sırada değil öyleyse sekonder de fazlar sıralı olmayacak 1-1 arası sıfır gösterirken 2-2 ve 3-3 arası değer gösterecektir. Fazları eşleştirmek için 1-1 2-3 3-2 bağlamak gerekir.
İşin içine jeneratör girince faz açısı sürekli değiştiği için lambaların söndüğü an trafo ve jeneratör uçlarının eşleştiği an demek oluyor, doğru uçları bulmuş oluyoruz.
Trafodaki faz sırasından kastım dönüş yönü değil faz dizilimi. Tabi dönüş yönleride aynı olmalı.
Bende tatildeyim telefondan zor oluyor hakkaten.Benim kafada iyice çorba olduÇok fazla bilgi ve fikir karmaşası oldu bu konu hakkında. Aslında konuşulan ve üzerinde mutabık kalınan noktalar görsel destekle topluca yazılsa çok iyi olur . Telefonla olacak iş değil. Tatilde olmasam ben yapardım. Bilgisayar yok yanımda.
Son düzenleme: