transformatör giriş fazının olmaması durumu

Katılım
19 Eyl 2008
Mesajlar
640
Puanları
16
arkadaşlar trafoların OG giriş fazlarından diyelim ki iki sigortası attı...
böyle olunca trafo neden çıkış vermez? og giriş sargıları nasıldır ki trafo giriş sigortaları attığında trafo çıkış vermiyor?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşım soruyu biraz açabilirmisin yani tabiki giriş sigortaları atarsa çıkış olmaz bundan doğal ne olabilirki.

og trafo girişi 3 fazlıdır. nötr bağlantısı yoktur. bu nedenle giriş fazları faz nötr arası değil faz faz arası üretilen manyetik alan yardımıyla sekonderde gerilim oluştururlar. motor gibi düşün 2 fazın olmayınca motorda dönmez. bunun gibi.
 
OG trafoların, OG sargıları genelde üçgen sargı olur. Üçgen sargıya da bir veya iki faz gelmezse AG kısımda gerilim olmaz.
Daha önceden benzer bir konu açılmıştı.

Konuya buradan ulaşabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
arkadaşlar trafonun iki giriş sigortası attığında trafo hiç çıkış yapmıyor ki
 
sayın kertenkelebek arkadaşım mükemmel bi noktaya değindin....
şimdi çok ama çok iyi anladım... dediğin gibi
og trafo girişi 3 fazlıdır. nötr bağlantısı yoktur. bu nedenle giriş fazları faz nötr arası değil faz faz arası üretilen manyetik alan yardımıyla sekonderde gerilim oluştururlar o yüzden trafonun giriş iki fazı atarsa nötr de olmadığından tek fazla manyetik alan oluşturamıyacak ve trafo çıkış yapmıyacaktır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,865
Mesajlar
921,104
Kullanıcılar
450,984
Son üye
ishak42
Geri
Üst