transistör seçimi

Merhaba arkadaşlar projemin proteus çiziminde BC107BP transistörü kullandım fakat satın almak istediğimde BC107BP satan yer bulamıyorum onun yerine BC107B buldum özelliklerini karşılaştırdım bana aynı geldi fakat onuda proteusta bulamıyorum oyuzden deneyemiyorum yardımcı olur musunuz? BC107BP yerine BC107B kullanabilir miyim?

İlginiz için teşekkürler ozaman siparişimi verebilirim:)

- - - Updated - - -

Proteusta aradıgımda BC107B olmamasına rağmen Bc107Bp var acaba BC107B yı ekleyebılecegım bır kutuphane var mıdır?

ekliyebilirsiniz fakat ne gerek var ikiside aynı

Ayrıca bir konuda daha bilgi alabilir miyim? PIC in çıkışı ile 12v 2 A ile çalışan bir motoru çalıştırmak istiyorum acaba bunu direk PIC in çıkışına transitör takarak röle kullanmadan yapabilir miyim bunun için en uygun transistör hangisidir? Yada bu yol yanlış ise nasıl bir yol izlemeliyim? yardımlarınız için teşekkürler...

Ayrıca bir konuda daha bilgi alabilir miyim? PIC in çıkışı ile 12v 2 A ile çalışan bir motoru çalıştırmak istiyorum acaba bunu direk PIC in çıkışına transitör takarak röle kullanmadan yapabilir miyim bunun için en uygun transistör hangisidir? Yada bu yol yanlış ise nasıl bir yol izlemeliyim? yardımlarınız için teşekkürler...

Uygun bir optocoupler ile(4N25, 4N35, PC917... gibi) ayırırsanız daha iyi olur.

19karakartal03 arkadaşım bulamıyorsan bulduğunu tak BC107 buluyorsan tak sonundaki harfleri kafana takma onlar bazı değişiklikleri ifade eder oda senin devrende önem taşımaz senin devren 12v veya 0,5v ile çalışıyor bu yüzden önem taşımaz BC107'yide bulamıyorsan yerine aynı özellikleri taşıyan muadilleri takabilirsin örn:BC167.BC182.BC237.BC547.BC108 gibi daha çok var
harfler voltaj fakını akım kazanç farkını belirtir fakat senin kullandığın yerlerde 12v'u geçmediği için önem taşımaz.

EkrAlıntısı.jpg
arkadaslar bende bir sarj devresi yapacagım ancak burada transistörleri süremiyormuyum bır hatam mı var bır turlu olmuyor transıstorum mu hatalı yoksa ne yapmam gereklı

Forum istatistikleri

Konular
129,854
Kullanıcılar
452,714
Son üye
emirkyn1

Yeni konular

Geri