Trifaze Araç Şarj Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yunusert
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yunusert

Üye
Merhabalar,
Bir konuda destek rica ediyorum. Bulunduğum sitede saate be istasyon kurulumuna müdahale edildiği için kurulum yapamıyorum. Bende farklı bir çözüm düşündüm ve bilgi ve desteğinize ihtiyacım var bu konuda. Ziraa getirdiğim her elektrikçi maliyet naliyet üzerine açıyor anlamadığımı gördüklerinde.
5. Katta oturuyorum ve saatten direk bağlantı alıp en alttan ortak alandan çıkarak sadece trfaze priz uzatması oluşturup kutu içinde dışa alana yakın bir noktada güvenlik altına alıp mobil cihazımla istediğimde şarj etmek istiyorum. İzin çıkmayınca bende 5. Katımda sigorta kutularının ordan balkon pencereme kadar 6 m kadar bir uzatma priz yapıp(trifaze) uzatma kabloyu balkondan aşağı sallayıp şarj edip işim bitince toplayacağım buda ortalama 15m bir trifaze uzatma olacak. 11kw bir aracım var ve hızlı olsun gibi bir derdim yok sabaha kadar yavaş yavaş olsun yeterli. İlk sorum;
Bu kadar uğraşma 220V ile uzatma prizle 15 lik ile yavaş yavaş mı yapayım? Bunun için nasıl bir uzatma kablo olmalı sizce? Birde prizde ısınma deniyor. Bunu nasıl aşabilirim?

Yada yapmışken saatte trifaze iken bahsettiğim balkona kadar uzatma trfiaze kurulumu mu yapayım?
Sadece tek trifaze fiş için hangi sigortaları ekleyeyim evimin içindeki kutuya ve kaçlık olmalı? Balkona kadar sert antigron kablo 5*6mm kullanırım ama balkondan aşağı sallayacağım kablo nasıl bir kablo olmalı? Esnek olmalı ki işim bitince toplayayım? Şimdi sizdeyim
Ben napayım?
Uzun olfu hakkınızı helal edin.

Bir süre TOGG vardı bizde. Kapalı garajda Park edip 20mt 3x2.5mm² uzatma kablosunu sarkıtarak birkaç günde bir şarj ettik. 5 kata kabloyu sarkıtmak çok şık bir durum olmuyor. Yine de alt katların pencere önlerinden geçmeyecek şekilde kabloyu indiriyordum. Zaten arka cepheyi kullanıyordum. Doğrusu bina girişindeki sayaç yanında montajlanacak bir prizi kullanmaktır.
Süre sınırı yoksa, binada aynı park yerini kullanmak isteyenler yoksa monofaze şarj tercih edilebilir. Tehlike oluşturmayacak ve geçişleri engellemeyecek şekilde kablo çekilebiliyorsa.

Bina girişi olsa çözmek daha basit olabilirdi ama kot 1 de ayrı bir odada. Saate müdahale etmek için proje ve izin istiyorlar ve böyle bir belgeyi dağıtıcı vermiyor proje çizdir diyor.

20 metre 5x6 nym yada ttr kablo düşündügünüz kadar hafif degil heleki 5. kattan aşagı sarkıtıp geri toplamak inanın güç isteyen bir iş. sizin durumunuzda 3x2,5 kablo ile monafaze normal prizden şarj etmek daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…