Trifaze dalgıç pompa yıldız üçgen devresi.

plcici

Üye
Katılım
2 Haz 2020
Mesajlar
7
Puanları
1
Herkese iyi forumlar, benim trifaze dalgıç pompada kullanılan yıldız üçgen devresi hakkında bir sorum olacaktı.
Normal bir yıldız üçgen devresinin kumanda ve güç devresini yapıp çalıştırıyorum ama ben bu sisteme sıvı seviye rölesi ve faz koruma rölesi eklemek istiyorum. Ben aklımda şu şekilde tasarladım. Stop butonun çıkışından sonra bahsettiğim rölelerin açık kontağından geçirerek starta girmek ve ondan sonra temrini tamamlayarak sistemi çalıştırmak sizce bu şekilde kumanda devresini yapsam çalışır mı? Şimdiden teşekkür ediyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Seviye rölesinin,normalde kapalı kontağından geçirerek.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Aşırı akım rölesinin kapalısından çıktım sonrasında stop butonuna girdim onun ardından sıvı seviyenin kapalısından, faz korumanın açığından geçtikten sonra starta girip ardından standart şekilde kumanda devresini tamamlarsam sorun olmayacak. Bazı yerlerde sıvı seviye olursa start stop olmaz 1-0-2 anahtar olmak zorunda demişler onun için kafam karıştı.
 
Koruma devreleri,hep kapalıdan geçer.Termik,faz koruma,su seviye normalde kapalı kontaklar hep seri.
 

Ekli dosyalar

  • İDEAL Y - ∆ ŞEMA .pdf
    123.4 KB · Görüntüleme: 1
Tarifimi,şemadan takip ediniz.
Teşekkür ederim. Ben öğrenciyim bir tanıdığım yapabilir miyim diye rica ettim bende tecrübe kazanmak adına yapmaya çalışacağımı söyledim ama sizin şemayı görünce daha çok kafam karıştı aynı zamanda koruma devrelerinin hep kapalıdan olacağını öğrenmiş oldum. Benim bahsettiğim şekilde olup olmayacağını da deneyerek öğrenmekten başka şansım kalmadı. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,042
Mesajlar
922,765
Kullanıcılar
451,305
Son üye
Ruobian

Yeni konular

Geri
Üst