Trifaze motor yönü değişmiyor.

trifaze motora tek faz verisen dünmez kardeş

belli uyuduğun :D hem de mışıl mışıl

trifaze motora tek faz ver elinle rotoru çevir ne tarafa çevrirsen o tarafa döner

Hadi diyelim senin dediğin oldu...
Yanık olan, bir yada iki faz sargısı sigortasını attırmıyor mu ? Teorin güzel... Ama pratik değil... :D

Hem zaten soruyu soran arkadaşta bizleri keklemek için sordu sanırım. :D

bunu yıllık izine değil patronu tümden izine çıkarmış.ben patronun yerinde olsam bu basit işi yapamayanı durdurmam

motor ya monofaze yada sen sadece r s arası değşiklik yapmışsındır rt arası dene

Hadi diyelim senin dediğin oldu...
Yanık olan, bir yada iki faz sargısı sigortasını attırmıyor mu ? Teorin güzel... Ama pratik değil... :D

Hem zaten soruyu soran arkadaşta bizleri keklemek için sordu sanırım. :D

zaten pratik olsaydı o sorun bu şekilde olmazdı
varsayalım klemens ten bağlantısı açık koptu :D
ben sadece motorun çift faza kaldığında eğer yük yok ise veya çok az ise çalışmasını devam ettirebileceğini beyan ettim yoksa işin başına gidip arızaya müdahale etmedim :D

Fazları ölçtüm 3 faz geliyor faz yerlerini motorun klemensinden değiştirdim yine hep aynı yöne dönüyor;Acaba bu tip motorlar hep aynı yöne mi döner...

evt büyük ihtimal santrifüj motor olabilir;faz yerlerini değiştirdiğimde çekiyormu üflüyormu diye bakıyordum hep üflüyordu...

dönüşü mildeni kontrol ediyorsunuz yoksa üflemeyemi bakıyorsunuz. üflemeye bakıyorsanız santrafüj tipi bir sistemde sizi yanıltır. milden dönüş yönünü kontrol edin 3 fazlı sistemlerde herhengi iki fazın yeri değiştiğinde mutlaka ve mutlaka dönüş yönü değişir.

Forum istatistikleri

Konular
129,880
Kullanıcılar
452,755
Son üye
İmmortalxxx

Yeni konular

Geri