Trimbox malzemesi kullanılabilirlik seviyesi

Geçmişi ! bilseniz ,böyle bir uyarı ol-
mazdı.Kopyala yapıştır aynı açıkla-
mayı 5 ayrı yerde yapmış olması,bu-
radaki insanları aptal yerine koymak-
tır.Siz,sindirebiliyorsanız mesele yok.
Ben küçüğünüz olarak sadece uyardım, gerisi sizin bileceğiniz iş.

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Valla yetkin bir teknik olduğum gibi bir iddiam yok efendim . Bir sürü eksiğimde var malesef . Sadece 34 yıllık mesleki geçmişimle benim için elektriksel korumanın başka bir tanımının ve işleyiş mekanizmasının olduğunu belirtmeye çalıştım . Sizin tarzınız daha önce de belirttiğim gibi başka insanlara çok doğru ve efektif gelebilir ama benim kafama yatmıyor malesef.
Size yazıyla nasıl soyut detaylar anlatabiliriz inanın bilemiyoruz. Sizi her hafta kamu kurumları başta olmak üzere kurum ve kuruluşların onlarca güzide teknik insanları gibi Test&Innovation Merkezimizde ağırlayalım, sizde hem engin teknik bilgi ve tecrübelerinizle bize yol gösterin, hem de varsa hatalarımız göstermiş olun. Ama bir farkımız varsa ve iyi birşeylerde yapıyorsak takdir etmiş olursunuz olmaz mı? Fikir ve yaklaşımımız açısından bir sorun görüyorsanız tekliflere açığız, şimdilik bizim aklımıza gelen en medeni teklif bu. Ben gelemem siz gelin diyorsanız onu da yapabiliriz elbette ama test yapma şansımız olmaz.

Size yazıyla nasıl soyut detaylar anlatabiliriz inanın bilemiyoruz. Sizi her hafta kamu kurumları başta olmak üzere kurum ve kuruluşların onlarca güzide teknik insanları gibi Test&Innovation Merkezimizde ağırlayalım, sizde hem engin teknik bilgi ve tecrübelerinizle bize yol gösterin, hem de varsa hatalarımız göstermiş olun. Ama bir farkımız varsa ve iyi birşeylerde yapıyorsak takdir etmiş olursunuz olmaz mı? Fikir ve yaklaşımımız açısından bir sorun görüyorsanız tekliflere açığız, şimdilik bizim aklımıza gelen en medeni teklif bu. Ben gelemem siz gelin diyorsanız onu da yapabiliriz elbette ama test yapma şansımız olmaz.
Şimdi ben de birşeyler yazayım dedim. Farafudr ciddi bir teknolojidir ve ciddiyet ister (kimseyi ciddiyetsizle suçlamıyorum, tespitim bu). Piyasada satılan sözüm ona akım koruyucu prizler açıldığında, içlerinde 275 volt, faz nötr arası paralel bağlı bir varistör içerdiği görülür (en azından zamanında böyleydi). Bu varistör, yapısı gereği üzerinde yazılı gerilim üzerinde faz-nötr'ü kısa devre eder ve sigortayı açtırarak bağlı cihazı/cihazları korur!? Akım koruma oldu sana gerilim koruma! Soru, bu cihazları ne kadar korur, varistörün kısa devreye geçmesi ve sigortanın açması ne kadar zaman alır?? Nano saniye seviyelerindeyse sorun yok.
Adı geçen markanın da önceleri bu tür ürünleri olduğu ifşa edilmişti (satın alıp incelemiş değilim). Parafudr sistemi için üç aşamalı bir yapının oluşturulması gerekir. KAKR gibi faz-nötr dengesini takip eden, daha basit bir sistem değildir. Darbeleri kademe kademe sönümler.
Einstein'in "ön yargıyı kırmak atomu parçalamaktan zordur" sözünü hatırlatmak isterim.

Şimdi ben de birşeyler yazayım dedim. Farafudr ciddi bir teknolojidir ve ciddiyet ister (kimseyi ciddiyetsizle suçlamıyorum, tespitim bu). Piyasada satılan sözüm ona akım koruyucu prizler açıldığında, içlerinde 275 volt, faz nötr arası paralel bağlı bir varistör içerdiği görülür (en azından zamanında böyleydi). Bu varistör, yapısı gereği üzerinde yazılı gerilim üzerinde faz-nötr'ü kısa devre eder ve sigortayı açtırarak bağlı cihazı/cihazları korur!? Akım koruma oldu sana gerilim koruma! Soru, bu cihazları ne kadar korur, varistörün kısa devreye geçmesi ve sigortanın açması ne kadar zaman alır?? Nano saniye seviyelerindeyse sorun yok.
Adı geçen markanın da önceleri bu tür ürünleri olduğu ifşa edilmişti (satın alıp incelemiş değilim). Parafudr sistemi için üç aşamalı bir yapının oluşturulması gerekir. KAKR gibi faz-nötr dengesini takip eden, daha basit bir sistem değildir. Darbeleri kademe kademe sönümler.
Einstein'in "ön yargıyı kırmak atomu parçalamaktan zordur" sözünü hatırlatmak isterim.

Bazı firmalarda foto ürünü çeşitlerini ekliyor. .
extra usbli vs gibi ürünlerde.
20240613_150004.jpg

Son düzenleme:
Arkadaşlar ilk yerli parafudr üreticisiyiz ve pazarın yarısını satıyoruz ve bize parafudr ciddi bir iştir diyorsunuz, sanırım bu işte bir gariplik olmaya başladı, çünkü biz üretiyoruz, yetmiyor test merkezi kuruyoruz, yetmiyor pazarı domine ediyoruz ama sizin kadar özgüvenli yazamıyoruz. Bu arada TRVaristör adında varistörün efektif olarak yaklaşık 50 katı güçlendirilmiş bir elektronik devre elemanı üretiyoruz, bu alanda da patentli ve tek yerli elektronik devre üreticisiyiz. Sadece yazışalım diyorsanız onu da yapalım ama bu işin en kestirmesi test, eğer akım koruma prizleri ve parafudrlar ile ilgili net gözlem yapmak isterseniz size bunu sağlayacak bir test merkezi var elinizin altında.
Parafudrların kademe kademe söndürme hikayesini de yine buyrun gözlerinizle gösterelim. 110V-1000VAC B,C,D,B+C,C+D,B+C+D sınıfı parafudr üretiyoruz, ayrıca data ve poe parafudr üretiyoruz ve testlerini de bünyemizde gösterebiliyoruz.
Burada,ODTÜ,İTÜ belgeleri görme şansımız varmı ? ( TSE olmaz !
İTÜ yok ama ODTÜ, TSE,CE ve EAC var, eğer buyurmak isterseniz hepsini büyük bir zevkle size takdim ederiz.

Trimbox ı savunacağım aklıma gelmezdi ama trimbox sadece varistorden ibaret basit bir mekanizma değil gördüğüm kadarıyla. Belki fikir olarak o noktadan çıkış yaparak gördüğüm kadarıyla daha komplike bir koruma devresi tasarlanmış. Aslında çok kaliteli elektronik kartların tamamının giriş kısmında bu tür devreler mevcut . Çok da iyi iş görüyor. Ama bu sistemi daha büyük güçlü elektriksel devreleri korumak için kullanmak bana pek doğru bir yaklaşım olarak gelmiyor.

Arkadaşlar ilk yerli parafudr üreticisiyiz ve pazarın yarısını satıyoruz ve bize parafudr ciddi bir iştir diyorsunuz, sanırım bu işte bir gariplik olmaya başladı, çünkü biz üretiyoruz, yetmiyor test merkezi kuruyoruz, yetmiyor pazarı domine ediyoruz ama sizin kadar özgüvenli yazamıyoruz. Bu arada TRVaristör adında varistörün efektif olarak yaklaşık 50 katı güçlendirilmiş bir elektronik devre elemanı üretiyoruz, bu alanda da patentli ve tek yerli elektronik devre üreticisiyiz. Sadece yazışalım diyorsanız onu da yapalım ama bu işin en kestirmesi test, eğer akım koruma prizleri ve parafudrlar ile ilgili net gözlem yapmak isterseniz size bunu sağlayacak bir test merkezi var elinizin altında.
Parafudrların kademe kademe söndürme hikayesini de yine buyrun gözlerinizle gösterelim. 110V-1000VAC B,C,D,B+C,C+D,B+C+D sınıfı parafudr üretiyoruz, ayrıca data ve poe parafudr üretiyoruz ve testlerini de bünyemizde gösterebiliyoruz.

İTÜ yok ama ODTÜ, TSE,CE ve EAC var, eğer buyurmak isterseniz hepsini büyük bir zevkle size takdim ederiz.
Belki daha somut veriler sunarak ön yargıları bastırabilirsiniz. Gönül ister ki yabancı markaların ürünleri yerine milli, kendi üretimimiz dünya standartlarında rekabetçi ve yüksek teknolojik ürünler üretebilmemiz. Yurt dışı markaların TR üretimli olanları da var bildiğim kadar, en son ki aydınlatma fuarında görmüştüm.
Kısaca sahada şu ürünlerimizde şu tür korumalar yapıldı diye veriler var mı? Laboratuvardaki denemeler yıldırım darbeleri gibi saha şartlarını sağlamayacaktır. Şu kadar darbeye maruz kaldı, şu kadar zamanda devreyi açıp tesisatı korudu gibi veriler çok daha önemli. Yoksa Çinlinin 6000mA pilin üzerine yazmasıyla nasıl ki 6000mA olmuyorsa, teorik bilgilerin doğrulanması önemli. Belki ürün gereği gibi tanıtılamamıştır. Zaten parafudr olmadığında zarar görmeyenler için çok da ilgi çeken bir ürün değil. İlgi çektiğinde çoktan zarar görülmüş oluyor maalesef. Öncelikle riskli yerlerden başlamak üzere KAKR gibi zorunlu olmalı!

Forum istatistikleri

Konular
129,686
Kullanıcılar
452,387
Son üye
fevzican

Yeni konular

Geri