Tuvalet Lambasında Elektrik Kablosu Yanmış!

Merhaba, Dairede oturuyorum dün gece tuvaletin ışığı yanmadı. Başta sadece lambadan zannedip lambayı değiştirdim ancak elekrik gelmediğini gördüm detaylı bakınca kablosunun ucunun ve bağlı olduğu duyun çok hafif yanmış olduğunu gördüm sigortayıda attırmış. Duyu yenileyip kablonun yanık ucunu kesip bağlasam çalışır mı? ve bulduğum duy doğrudan kablolu ve kablosu ince gibi bunu bağlamak sağlıklı olur mu?

edit: kablonun ucunu kestim ancak hala elektrik gelmiyor!

5983477253008379490.jpg
5983477253008379489.jpg

Merhaba, Dairede oturuyorum dün gece tuvaletin ışığı yanmadı. Başta sadece lambadan zannedip lambayı değiştirdim ancak elekrik gelmediğini gördüm detaylı bakınca kablosunun ucunun ve bağlı olduğu duyun çok hafif yanmış olduğunu gördüm sigortayıda attırmış. Duyu yenileyip kablonun yanık ucunu kesip bağlasam çalışır mı? ve bulduğum duy doğrudan kablolu ve kablosu ince gibi bunu bağlamak sağlıklı olur mu?

edit: kablonun ucunu kestim ancak hala elektrik gelmiyor!

Ekli dosyayı görüntüle 112786Ekli dosyayı görüntüle 112787
@fahri yetiş hocamız bu konularda çok ustadır. Kesin bir tavsiyesi olur.

teşekkürler kabloyu yeterince derinden kesmemişim sanırım biraz daha kesince düzeldi

teşekkürler kabloyu yeterince derinden kesmemişim sanırım biraz daha kesince düzeldi
güzel insan, elektriğin pis bir huyu vardır, gevşekliği hiç sevmez. arada klemens filan varsa lütfen vidalarını güzel sıkınız, ek için kara düzen penseyle çevirerek sıkıyorsanız dikkat edin gevşeklik olmasın.

Forum istatistikleri

Konular
130,100
Kullanıcılar
453,144
Son üye
zeyynep

Yeni konular

Geri