Ufak bir devre yardımına ihtiyacım var?

shox

Katılımcı Üye
Katılım
4 Tem 2007
Mesajlar
969
Puanları
56
Arkadaşlar PLC ye yeni başladım ve evde kendi çabalarımla birşeyler yapmaya çalışıyorum.Aklımdan bir proje yapmaya başladım bakalım inşallah olacak :)):

Soruma gelince: elimde bir start butonu 2 adette motor var. Ben start butonuna basarbasmaz 1, motor devreye girecek ve 5sn sonra 1, motor duracak ve 2, motor otomatik olarak devreye girecek ve ben tekrar start butonuna basana kadar çalışmaya devam edecek. Start butonuna her basışımda bu işlem tekrarlayacak arkadaşlar. Nasıl yapabilirim acaba?? çok uğraştım ama bir yere kadar geliyorum ama takılıyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.
 
bir stop butonun ve birde zaman rolenin olması gerek istersen sana şemasını çizerim
 
çalışma ve durma tek start butonu ilemi olacak, yoksa start stoplumu olacak.
 
Arkadaşlar 1, motora hareketi start butonu ile vereceğim. 1, motor belirli bir süre çalışacak ve süre dolduğunda 1, motor duracak ve 2, motor otomatik devreye girecek. 2, motor ben tekrar starta basana kadar çalışacak. Ben starta tekrar bastığımda bu işlem tekrarlanacak. Yani starta ikinci defa bastığımda 2, motor duracak ve işlem baştan başlayacak.
 
STEP 7-MicroWIN Project - awl dosyası ve pdf ini koydum.
kolay gelsin
 
nacak_68 teşekkür ederim indiirp pdf sine bir bakayım. Ben Delta kullanamya çalışıyorum ne yazıkki siemens kullanamk şu aşamada bana karışık geliyor. Bakalım pdf den birşeyler çıkartabilecekmiyim.
Tekrar teşekkür ederim.
 
nacak kardeşim maalesef siemens pdf dosyasından birşey anlamadım ama yardımın için tekrar teşekkür ederim.

Arkadaşalr acaba bu işlemi delta plc ye uygun olarak çizebilecek olan varmı??
 
Bir de buna bak arkadaşım bende deltada yeniyim.bir dene umarım istediğin gibi olmuştur.
 
Shox arkadaşım Siemens PLC hakkında bilgi alışverişinde bulunabilirim seninle devreler hakkında bende senin gibi evimde uygulama simülasyon düzeneği yapıyorum Herkese kolay gelsin
 
aslında işyerinde boşta bir tane delta plc ve servo ile birtanede ekran var istesem alırım ama şu aşamada daha erken çünkü o kadar gelişemedim. İnşallah başaracağım çok azimliyim bakalım :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,848
Mesajlar
920,976
Kullanıcılar
450,953
Son üye
cdalci

Yeni konular

Geri
Üst