ups akü bağlantısı hakkında

yavuz31

Usta Üye
arkadaşlar 3 ad 12 volt 7 amp batarya paralel bağlı 36 volt ediyor diğer yandan yine 3 ad 12 volt 180 amp batarya var paralel bağlı 36 volt yine ancak biz bunların hepsini nasıl bağlarda 36 volt elde ederiz pratikte 6x12 =72 volt ediyor ancak biz 6x12=36 volt nasıl elde edecez yani voltaj değişmeyecek ancak dikkat ederseniz amperler farklı bir grup 7 amper iken diğer grup 180 amper acil yardım lütfen

İlk grubu seri bağlarsınız 12x3=36 Volt elde edersiniz, akımı seri bağlı olduğu için 7Ah
Diğer grubu da seri bağlarsınız 12x3=36 Volt elde edersiniz, akımı seri bağlı olduğu için 180 Ah. Sonra bu iki grubu paralel bağlarsanız, paralel dalların gerilimi aynı kalır (36V) ancak, 180+7=187 Ah Maksimum akım elde edebilirsiniz.

biraz kafam karıştı ama şunu anlayabildim kısaca biz toplamda olan 6 bataryayıda seri bağladığımız taktirde 36 volt 187 amper bumu çıkar meydana yada konuyu biraz daha açarmısınız diğer grubuda seri derken kendi içerisindemi yoksa diğer 3 batarya ilemi seri bağlantı kastediyosunuz

12v 7ah akü grubunu kendi arasında seri,12v 180 ah akü grubunu kendi arasında seri bağladıktan sonra bu iki grubu paralel bağlamalısın.
seri bağlarken 1.akünün +sı (2. akünün - sine ,2. akünün +sı) (3. akünün -sine) bağladıktan sonra 1. akünün - ile 3.akünün +sı arasında 36 v okursun.
paralel bağlantıda grupların +ları bir, -leri bir bağlanır.36v yine sabit olur.

Arkadaşlar ben 36V 180A grup ile 36V 7A grubu paralelleyip 187A alınabileceğini sanmıyorum. Bu pillerin iç dirençleri farklı olduğundan öyle elele verip kardeş kardeş çalışacaklarını sanmıyorum.

ali arkadaşımız haklı teorik olarak 36 volt 187 amper elde edersiniz fakat uygulamada sıkıntı çıkarır en doğru çözüm birbirleriyle mümkün olduğunca özdeş elemanlar kullanarak seri ve paralel kolların oluşturulması daha doğru olur.

tamam arkadaşlar bağlantı gerçekleşti sorunsuz çalışıyo teşekkürler bilgiler doğrultusunda bağladım

Sorun çözülmüş ama aklıma bir şey takıldı.
Şimdi 3 adet 180 A lik akü seri bağlanıp 36 v lık gerilim elde edildiği zaman bu akülerin akımları (tabiki devreden çekilecek yüke göre değişecektir ama teori olarak soruyorum) 180 A olarak mı baz alınır yoksa aküler birbirlerine seri bağlandığı için düşer mi artar mı:?

Sorun çözülmüş ama aklıma bir şey takıldı.
Şimdi 3 adet 180 A lik akü seri bağlanıp 36 v lık gerilim elde edildiği zaman bu akülerin akımları (tabiki devreden çekilecek yüke göre değişecektir ama teori olarak soruyorum) 180 A olarak mı baz alınır yoksa aküler birbirlerine seri bağlandığı için düşer mi artar mı:?

O aslında 180A değil 180Ah, yani 180 amper-saat.
Seri bağladığınızda gerilim seri bağladığınız akü sayısı katı artar ve yine akü grubunuz tek aküyle aynı amper-saat lik olur.
Paralel baladığınızda gerilim tek akünün gerilimi ile aynı kalır fakat amper -saat iniz paralel bağladığınız akü sayısı katı artar.

Bu arada arkadaş akü bağlantısını yapmış sorun yok demiş ama acaba nasıl yapmış bağlantıyı , buraya bir yazar mı acaba? Ben hala o şekilde sağlıklı sonuç alınacağını düşünmüyorum.

9:41 de bağlantıyı hala anlamamıştınız, 11:41de bağlantı tamam sonuç yok dediniz. Akü bitti mi yani? Kaç amper saatlik akü grubunuz oldu? Denemiş olamazsınız sanırım çünkü 2 saatte 180Ah lik aküyü bitirmek kolay iş değil? Bence sağlıklı olup olmadığını akülerin bitme süresine göre değerlendirmek lazım, bir de 7Ah lik akülerin sıcaklığını arada kontrol edin bence.

Forum istatistikleri

Konular
130,069
Kullanıcılar
453,065
Son üye
jros

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri