UPS gücü

elector

Üye
Katılım
18 Ara 2008
Mesajlar
50
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaşlar,
Bize 2 adet UPS hibe edildi.
Serverlarımızın mevcutta çektiği akıma bakılırsa herbir UPS'in yarı kapasitesi kadar akım çekiyoruz ancak serverların kurulu gücü (pc,printer,server vb. katalog değerlerini toplayınca) 2 UPS gücünde.Siz olsanız ne yapardınız?Kurulu güce bakılırsa ikisini birden devreye almak gerekir ama mevcut çekilen akıma göre bir tanesi yeter.

Ek bir soru daha bu UPS'lerin aküleri bir senedir boşta duruyormuş.Cihazlar devrede değil.Değiştirmeye gerek var mı?
 
Aküler,6 ay içerinde şarj/deşarj işlemi görmelidir.1 yıldır kullanılmadığına göre,aküleri mutla-
ka kontrol etmeniz gerekir.Sizin hesabınız,tüm sistemlerin devrede olmasına göredir.Kulla-
nım durumuna göre,daha az yükleniyor olması,beklenilen bir durumdur.UPS in boşta olması
halinde,devrede kapasitif etki yaratma ihtimali olabilir.Ayrıca,UPS boşta bile olsa,devrede
güç sarfiyatına neden olur.Bu itibarla,tek UPS işinizi görüyor ise,2. UPS i devreye almanın
bir faydası yoktur.Akü sorunu olmayan UPS i devreye almanız yeterli olur.
 
ups gücünüzü cos fi oranı olan 0,8 ile çarparsanız upsin gerçek gücünü bulursunuz .yük gücü ile upsin watt cinsinden olan gücü karşılaştırın .eğer büyükse fazla yüklenmeyin .
upssin yarı yükü yarım ise 10 dakika idare ediyorsa 20 dakika idare eder bu sizin için bir avantajdır .
 
ups gücünüzü cos fi oranı olan 0,8 ile çarparsanız upsin gerçek gücünü bulursunuz .yük gücü ile upsin watt cinsinden olan gücü karşılaştırın .eğer büyükse fazla yüklenmeyin .
upssin yarı yükü yarım ise 10 dakika idare ediyorsa 20 dakika idare eder bu sizin için bir avantajdır .

(upssin yarı yükü yarım ise 10 dakika idare ediyorsa 20 dakika idare eder) ifadesini pek anlayamadım açıklayabilirmisiniz acaba?
 
upslerin gücü kullanılan mosfetlerin ve yüseltici trafonun gücü ile ilgilidir . üzerindeki gücü yükseltemezsiz ancak kullanım süresi upslere bindirdiğiniz güçle ters orantılıdır.ayrıca yük maximum olsa bile akülerdeki amperajı yükselterek daha uzun kullanım imkanı sağlayabilirsiniz ancak uygun bir soğutmayla desteklerseniz .mesela atıyorum 70 a\h yazan bir aküde 1 saatte 70 amper çekebilirsiniz .aynı yük yarıya düşerse kullanım süreniz artar sizin yükünüz atıyorum 600 watt ise bunu 300 watta indirirseniz aküden çekilen akım düşecek ve dolayısıylada süre artacaktır.

uzun süreli çalıştırmalarda mosfetler ısınır soğutmayı güçlü yaparsanız bu sorun ortadan kalkar .ancak bu seferde amperajını yükseltiğiniz akülerin dolma süresi uzar veya şarz devresi dayanamaz ve yanar .bunuda dışardan daha güçlü bir şarz devresi kullanarak sağlabilirsiniz . anlattığım şeyler tecrübelerle sabittir saygılarımla .....

bu resim alıntır aynsını yaptım ups baya bi dayandı tabi soğtmayla ....
 

Ekli dosyalar

  • 38467962.jpg
    38467962.jpg
    94.5 KB · Görüntüleme: 29
Moderatör tarafında düzenlendi:
TRMS bir ölçü cihazı ile ölçüm yaptıktan sonra bağlayabilirsiniz veya Etiket değerleri maksimum çalışma değeridir normal çalışma koşullarında bu değerlere ulaşılmaz. Akülerinizin kaç yıllık olduğu önemli ve şekilde 1 sene bekletildiği. Aküler bağlı bir şekilde bekletildi ise mutlaka deşarj olmuştur. Eğer aküler eski tarihli ise mutlaka değiştirin zira aküler bir şekilde çalışıyor bile gözükse çok çabuk deşarj olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,270
Mesajlar
934,930
Kullanıcılar
453,519
Son üye
eemyusufkilinc

Yeni konular

Geri
Üst