UPS'i ev tesisatına nasıl bağlıyorsunuz merak ettim. Şebekeyi sadece sistemden fazı ayırarak izole ediyorsanız durum çok vahim demektir. Çünkü UPS, inverter vs cihazların monofaze olanlarının çıkışı 0-220 değil 2X110 V şeklindedir. Saygılar.
Ups'yi ev tesisatına sadece evin girişinde olan otomatik sigortayı indirip,buzdolabının seri bağlı anahtarını kapattıktan sonra direk olarak hatta bağlıyorum ve o şekilde kullanıyorum sn. alpernbugra,yani toprak hattı şebekede ayni şekliyle de sabit kalıyor,ups çıkışının bir ucu (220 volt.ac) binanın nötr hattı ile topraklanmış oluyor.Toprak(Güvenlik) hattı (Yeşil-beyaz kablo hattı) zaten sürekli olarak ups'ye bağlı bir durumdadır.Ups'nin fişteki yeri de ayrıca değiştirilmediğinde,ups'nin nötr hattı da,sürekli olarak bina ile ortak olarak kalmış oluyor.Elektrik gittiğinde, manuel(el) ile,otomatik Sigorta indiriliyor,buzdolabı çekiliyor ve ev hattına direk ups'den 220 vol ac. prizden bir fişle veriliyor.Ev panosunda elektrik gittiğini belli etmesi için bir neon lamba taktım,buna bakarak şehir şebekesinin geldiğini hemen anlıyorum.Benim ups sistemim bu şekilde çalışıyor.
Ancak bu sistemin,sizin de işaret ettiğiniz gibi,en ideal bir çalıştırma şekli olduğu hiç bir şekilde de söylenemez.Ancak,ben 1.5 yıldır bu şekilde çalışan bir sistemden herhangi bir zarar da görmedim.Ancak hem nötr,hem de faz,ayni anda şalterle birlikte kesilip de,ups akımı verildiğinde ise,nötürün şebeke yokken de ups ile bir ortaklığının bulunmaması da, daha iyi ve en ideali olacaktır hiç şüphesiz. Benim ups chazım 2*110 değil,yalnızca 220 volt ac. yani tek çıkışlıdır,markası ise Tunçmatik Lite 650, 650 VA'ik ve tek bir pc için olanındandır.Saygılarımla.