anatomist27
Üye
hocam 167 wattlık bir sistem ; 7 ah olan bir akü ile 15 dakika boyunca beslenebilirken ,Yalnız şarj sistemi bağımsız,aküler birbirinden ve "yedek-asıl" aküye geçişlerinde,seçici bir anahtarla ayrı ayrı ups beslemesini de yapabilmelidir.Pc kasanız ve monitörünüz toplamda fazla Elektrik harcıyor gibi görünüyor.Benim pc'im monitörle birlikte 150+17=167 watt toplam gücünde olduğundan en az 15 dakika kadar kesilmeden 650VA (7 amper,12 volt akü) güçteki ups ile dayanıyor sn.telsiz.
35-60 amper aralığında,sulu veya kuru aküden herhangi biri de kullanılabilir.Ancak kullandığınız ortamda,sulu sistemin sıvı sızdırma,akıtma riski ve şarj sırasında gaz çıkarma riskinin olmasını hiç istemiyorsanız(Çalışma,oturma odanız gibi) 35-60 amper 12 voltun kuru(Jel) olanını kullananın.Sulu olanın bahsedebildiğim bu dezavantajı bulunur.Ama benim gibi kapatılmış bir balkon ortamında ise bu seçiminiz(Yani sulu olanın seçilmesi) ancak o zaman daha iyi olabilir.Seçimi tamamen yine de size bırakıyorum.60 amperlik akü ile 15 watt.lık lambanız net 4 saat çalışabilir.35 amperlik aküyle de 2-2.5 saat çalışabilir.Yalnız aydınlatma amaçlı,15 watt.lık bu lambanızla 35 amperlik sulu veya kuru akü size yetecektir.Kolay gelsin.
60 ah lik bir akü nasıl olur da 15 wattlık bir ampülü sadece 4 saat( 240 dk ) besleyebiliyor ?
sizin yaptığınız hesaplamalara göre ; 167 watt'ı , 15 waatlık ampüle indirgersek 11.1 kat yapıyor.
60 ah lik aküyü de 7 ah lik aküye indirgersek ; 8.5 kat yapıyor.
bu durumda ; 15 dakika * 11.1 * 8.5 = 1415 dakika o da ; 23.5 saat yapıyor...
yani şarjı full olan 60 amper saatlik bir akü 15 waatlık bir tasarruflu ampülü 24 saat boyunca yakmalı.
haksız mıyım ??