ups ve kompanzasyon

zefiran

Üye
Katılım
17 Ocak 2008
Mesajlar
189
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar 20 kva lık bir pano var . pano üzerinde kompanzasyon sistemi var .ups e ayrı bir tesisat döşeneceğine 30 kva lık bir ups i bu panoya bağlayıp ,ups devreye girdiğinde kompanzasyonu nasıl devreden çıkartabilirim .bu olabilirmi ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Enerji alacağınız yerin kablo (bara) kesiti yeterli olduğu müddetçe, kompanzasyon akım trafosundan sonra herhangibir yerden besleyebilirsiniz UPS'i.
Sebebi de şu: UPS devrede iken kapasitif etki yapacaktır. akım trafosu dolayısıyla da röle bu kapasitif etkiyi görüp devreden kondansatör çıkaracaktır.
 
bana çizim varsa yardımcı olabilirmisiniz .bir pano ile ups bağlantısı yani .
 
teşekkür ediyorum ilgin için dostum . işler yoğun arasıra olabiliyor
 
Kolay gelsin arkadaşlar.

Öncelikle UPS'in elektrik kesildiğinde devreye giren bir model ise yani offline ise. panoda bağladığınız nokta kompanzasyon sisteminizin akım trafolarından sonraya bağlarsanız kompanzasyon zaten çalışmayacaktır.

Yok UPS Online ve sistem devamlı devrede ise kompanzasyon sistemi UPS'in çıkışına bağlı olmamak kaydı ile devamlı devrede kalmasında sakınca olduğunu düşünmüyorum
 
güzel kardeşim kompanzasyonu devreden nasıl çıkaracaksın ne amacla ups de kendi için oldukca hatrı sayılır kapasitif yük çekeceçtir kompanzasyonu iptal edersen ceza yiyebilirsin ve faturana yansır. fakat arkadaşın bellirtiği gib kompanzasyondan sonra çıkışı alırsan hiç bir sorun olmayacaktır
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…