Gözünüzden kaçan hatalı bir bağlantı olabilir, bir şema çizebilirmiiisiniz.
Çünkü seri diyot sayesinde aküye voltaj "gitmesime" imkan yok.
Ekli dosyayı görüntüle 122177
Tam olarak çizdiğiniz şekilde hocam. Aküye voltaj gitmiyor, ups nin yazılımı üzerinden takip ettiğimde ups nin şarj devresinin gönderdiği şarj voltajından bahsediyorum hocam. Yani 32.9 aküye gitmiyor, ups saçmalamaya başlıyor aküyü şarj edemeyince. Bu yüzden en başından mantık devresini kandırmak istedim ancak kendim bulamadım, bilen biride çıkmadı.
Zaten devreyi değiştirdim, ups yi iptal ettim, şuanda
AKÜ > Diyotun bir bacağı > Ortak Uç > Çıkış (26.8V)
90W Laptop Adaptörü > Diyotun diğer bacağı > Ortak Uç > Çıkış (27.5V)
Çıkış Noktası > Değişim Sırasında regülatörlerin yüksek çıkış verme ihtimalini kaldırmak adına 1280uF + 100nF (Filtre maksatlı) kondansatör > Voltaj Regülatörleri > Kablo bağlantıları
Şarj Devresi
90W Laptop Adaptörü > LM2596 Şarj Kartı (0.2A Sınırlı) > Diyot (kontrol kartı bazen ters akıma neden olabiliyor, engellemek için) > Akü şarj kontrol kartı (xh-m603) > 7.5A NTC(akü çıkışı çok yüksek olduğundan xh-m603 modül rölesinin kontak kaynatmaması için, öncesinde bir tane röle kontağı kaynattı değiştirdim.) > Akü
Bu sayede şebeke varken adaptörden, yokken aküden kesintisiz çıkış almayı umuyorum(Maksimum alabileceğim çıkış 4.7A), henüz paketlemesini tamamlamadım, sonrasında bu şekilde kullanacağım.