USB Birleştirerek Amper Arttırmak Münkün Mü?

Televizyonumda 3.5mm jack girişli bir bluetooth modülü kullanıyorum. 5V 1 Amper ihtiyacı var. TV'nin arkasında iki usb çıkışı mevcut ve her biri 0.5 amper sağlıyor. İki çıkışı birleştirerek 1 Amper ile beslemem mümkün mü?

USB 2.0 yuvaları 0.5A akım verdiklerinden, zamanında 2.5" taşınabilir HDD'ler için takviyeli kablolar vardı. Denemekte fayda olabilir. Ayrıca bendeki LG TV'nin usb yuvalarından biri üzerine HDD yazısı var. Anladığım onun akımı daha yüksek. Siz de iyice kontrol ediniz.
1680951489505.png

Teşekkürler.
TV Harici ( Adaptör kullanmanız .)
Şuanda harici adaptörle besliyorum zaten fakat modül sürekli açık kalıyor tvden besleyebilirsem tv kapandığında cihazında kapanmasını sağlamak istiyorum.
USB 2.0 yuvaları 0.5A akım verdiklerinden, zamanında 2.5" taşınabilir HDD'ler için takviyeli kablolar vardı. Denemekte fayda olabilir. Ayrıca bendeki LG TV'nin usb yuvalarından biri üzerine HDD yazısı var. Anladığım onun akımı daha yüksek. Siz de iyice kontrol ediniz.
Ekli dosyayı görüntüle 97163
Maalesef benim tvde dediğiniz gibi değil iki çıkışta aynı amper değerine sahip. USB 2.0 Hdd kablom var fakat cihaz mikro usb girişli hdd kabloları mini usb ek yapıp veya dönüştürücü alıp deneyeceğim.

Teşekkürler.

Şuanda harici adaptörle besliyorum zaten fakat modül sürekli açık kalıyor tvden besleyebilirsem tv kapandığında cihazında kapanmasını sağlamak istiyorum.

Hazır veya imalat ürün ile
Faz ve nötrü beraber kesen anahtar olması .
Tekli anahtar kontrolü olursa faz , nötr yönü sorunu ? ( anahtar fazımı kesti nötrü )

Son düzenleme:
Televizyonumda 3.5mm jack girişli bir bluetooth modülü kullanıyorum. 5V 1 Amper ihtiyacı var. TV'nin arkasında iki usb çıkışı mevcut ve her biri 0.5 amper sağlıyor. İki çıkışı birleştirerek 1 Amper ile beslemem mümkün mü?
Bence olur.Usb nin 5 v çıkışları kartın regüle çıkışından direk olarak gelir diye tahmin ediyorum.Yani regüle çıkışının toplamda 0.5+0.5=1A olmak üzere en fazla üretebilecegi akımı belirtir.
Ancak kartı çizen kişi hatların maksimum 0.5A çekecegini düşünerek ince çizmiş olabilir.
Ben olsam riski göze alır denerdim.(SORUMLULUK SIZE AIT,BENIMKI SADECE BIR FIKIR)
'2 adet USB çıkısı için iki adet regüle devresi yapacaklarını zannetmiyorum.

Belki 1 amper çekmiyordur denediniz mi.

Forum istatistikleri

Konular
129,826
Kullanıcılar
452,649
Son üye
sanlav

Yeni konular

Geri