lolman
Üye
usb wifi adaptörün kablosunu 15 metre uzatacağım. bilgisayarın usb'sinden 5v 500ma değer çıkıyor yani cihaz bu değerlerle çalışıyor. Usb bilgisayara takıp uzattığımda 15 metre kablonun ucunda 3v ölçüm çıkıyor yani kablo uzadığı için direnç düşüyor. Ben de 12v adaptör bağlayıp bilgisayardaki gücü devre dışı bıraktım. Yani bilgisayara giden usb de sadece yeşil ve beyaz kablolar bağlı . 12v adaptör bağlıyken 15 metre kablonun ucunda gelindiği zaman bu arabalarda kulladığımız çakmaklık 12v-5v dönüştürücü aparatını kullandım. Kırmızı ve siyah uçlarına ölçüm yaptığımda tam 5v alıyorum cihazı takıyorum cihaz çalışıyor görünüyor ışığı yanıyor fakat bilgisayarda hiçbir tepki vermiyor cihaz algılamıyor bile sıkıntı nedir acaba . Kablo uzunluğundan dolayı data alışverişi mi olmuyor ?
Bu internette satılan usb uzatma kabloları var onların ucunda kutu gibi birşey var üstelik onlar dışardan harici besleme de almıyor ama çalışıyor.
Bu internette satılan usb uzatma kabloları var onların ucunda kutu gibi birşey var üstelik onlar dışardan harici besleme de almıyor ama çalışıyor.
Son düzenleme: