Vakumlu Sistemler ?

yigitasker

Üye
Katılım
7 Şub 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar vakumlu tutma sistemi adında proje aldım...

Vantuzları,kuvvetleri vs hesaplıycam ama kataloglarda bir de vakum basıncı var ona göre vantuz seçilior.

o basıncı neye göre seçeceğim? -60kPa, -50kPa, -80kPa değerleri var.. Bunların kriterleri var mı?

Sağolun şimdiden..
 
Vakum motorunun sagladigi minimum basinca gore bu degeri secmen lazim
 
vantuzları kaldırmak istediğin malzemein kütlesine göre vede yogunluguna göre vantuz secimi yapmalısın. 0,5 barda vantuzlama yapman yterli olacaktır.eğer kücük bir şey kaldıracaksan vakum jenaratörü işini görür.
 
Öncelikle Vantuzlar burda en önemli aktif elemandır. Vantuzu kaldıracağın cismin ağırlığına ve cinsine göre seçmelisin. Vantuzun çapı kaldırıcağın yükle doğru orantılı olarak artacaktır, vantuzun yapısal malzemesi ise yükün ısısına ve şekline göre değişmektedir. Vantuz çapları genelde 2mm den 200mm ye kadar standart olarak üretilmektedir. En ünlü vakum pedi(vantuz) üreticisi SMC (Japon) ve Festo (Alman) firmalarıdır. Vantuzların yapı metaryalleri Poliuretan, silikon, kavçuk, vb.. yapıda olabilir, buda kaldırılacak cismin özelliklerine göre değişir. Vakum basıncı, emme basıncı olup, miliBar, kiloPascal, psi, olarak değerlendirilir ve emme basıncı olduğunda eksi yönlüdür. Genelde pnömaik sistemlerde ulaşılabilen emme basıncı -0,7Bar veya -760mBar dır. Yapılan testlerde bu değerler baz alınarak yapılır. Vantuzlarda kaldırabileceği maksimum yük değerlerinden çok bu emme basıncı uygulandığındaki parçayı bırakma değeri göz önünde bulundurulur (Breakaway Force). -60 -70 -80kPa değerleri ise kilopascal cinsindendir ve -0,6 Bar, -0,7Bar, -0,8 Bar olarak değerlendirebilirsin. bu değerlerin - yönünde artması ise tutma gücünü artırıp, bırakma gücünü azaltacaktır. Sana bir örnek vereyim 200mm Olan bir vantuza -0,7Bar Vakum uygulandığında kaldırabileceği yük yaklaşık 1600Nw'dur. Umarım anlaşılır olmuştur.
 
Schmalz ve Piab ın web sitelerinini ziyaret et ve kataloglarını edinmeye çalış. Bu iki marka vakum konusunda 1 ve 2 numasıdır.
 
www sonvac com internet sitesinde ilgili bilgilere ulaşabilirsin.
 
zor iş be ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,753
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst