Valf sorunu

Katılım
4 Haz 2018
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
33
Makina ekrani uzerinden program degistirdigim zaman programin yazilisina gore walf acik veya kapali oluyordu simdi ise surekli acik kaliyor rolesi yada bobinini kontrol ettigimde surekli cekiyor sorun ne olabilir acaba tesekkurler.
1570103741332.jpeg
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Programın ne inputlara göre ne output verdiğini bilemediğimiz icin ne sorun olduğunu bilmemiz malesef mümkün değil. Hiç çekmese bobin deyip yapistirirdik cevabı ama sürekli çekili kalması konusunda sistemi hiç bilmeyen birinin yorum yapması direk sallamak olur .
 
Plc ile bi sorun olabilirmi
İlk önce Programın outputlarının kapanmasına sebep olan inputları inceleyin . Eğer output ların kapalı olmaması gerektiği halde kapalı durumda bulunuyorsa o zaman sistem arızası aramak lazım .
 
İlkel bir yöntem olarak plc inputlarını teker teker sökerek röle bırakıyor mu bakabilirsiniz . Tabi ki teknik bir elemana yakışan bir yöntem değil ama çok faydalı olduğu su götürmez :)
 
Peki plc surekli cikis veriyorsa ne yapilmali
İmkanınız varsa programa online bağlanıp ladder diyagramdan döngüyü izlemek lazım . Yok bu imkanınız yoksa teknik destek almaktan başka şansınız yok .
 
O valfin çıkış vermesini sağlayan girişleri kontrol edin.

Valfin çalışmaması gerektiği zamanlarda çalışma sinyali üreten girişler aktifse onlara bakın.

En kötü ihtimal;
Plc transistör çıkışlı ve valf doğrudan plc çıkışına bağlı ise yükün indüktif yapısından dolayı çıkış transistörleri yanmış olabilir. (Bkz.; felaket tellalı)
 
Valf ıcındekı pıston yuvası şişmiş, kirlenmiş vs olabilirmi. Yay takılı kalmıs da olabilir. Enerjiyi kestiğinde yıne aynı pozısyon ıse, sorun walf de, yoksa PLC ye dogru sır ile gidin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,986
Mesajlar
922,309
Kullanıcılar
451,189
Son üye
Mustafa 366145

Yeni konular

Geri
Üst