Vantilatoru kademeli olarak rf kontrol

Merhaba arkadaslar ben normal bir vantilatoru uzaktan kumanda ile ve kademeli kontrol etmek istiyorum.Bununla ilgili hazir moduller vs... varmi? Bilgisi olan yardimci olursa sevinirim

@elektrofizikci arkadaşımın vidyolarına göz at 4 kanallı rf dağıttı bu hafta :), evevt hazır parçalar var.

DÖNEN TAVAN VANTİLATÖRÜNE DÜKKANDA Bİ MÜŞTERİ SANDALYEYİ KALDIRINCA VANTİLATÖRE ÇARPTI ALLAH TAN BİŞEY OLMADI AMA VANTİLATÖR KADEME ANAHTARI 5 KONUMUNA GETİRİNCE 1 KONUMDA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR YANİ KADEME ATMIYOR ARTIK SABİT DÜŞÜK Bİ HIZLA DÖNMEYE DEVAM EDİYOR ACABA KONDASATÖRE Mİ BİŞEY OLDU YOKSA MOTORUN İÇİNDEKİ SARGILARA MI BİŞEY OLDU BİLMİYORUM YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

Son düzenleme:
@@MetKah kondansatör ya da sargılara birşey olsa motor hiç hareket etmez. Hız ayarını sağlayan Elektronik bir devre varsa çarpma anında motorun çektiği aşırı akım o devrede sıkıntı yapmış olabilir. Kademe anahtarı da arızalanmış olabilir.

Yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Vantilatör de kart yok ama dediğiniz gibi sargılar ve kondansatörde bir sorun yoksa sadece kademe anahtarında olabilir mi ?

Kanant eğilip balans yaratmadı mı?

Kanant eğilip balans yaratmadı mı?
Balans derken anlamadım. Yani sıkıntı anahtar da olabilir mi ya da anahtarda olduğunu farz edelim anahtarı nasıl kontrol ederim yani sağlamlık kontrolünü ne gibi bir teknikle yapabilirim

Gövdeyi de titretecek sallanma şeklinde mi normal eskisi gibi mi dönüyor, cihazı kapatıp elle rahat mı dönüyor kontrol et. Anahtar ayrı yere değil mi neden şüphelendin?

Gövdeyi de titretecek sallanma şeklinde mi normal eskisi gibi mi dönüyor, cihazı kapatıp elle rahat mı dönüyor kontrol et. Anahtar ayrı yere değil mi neden şüphelendin?[/QUOTE
Şuanda çalışıyor bi sorun yok sadece bi kanadı yamuldu çarpışmadan dolayı normal dönüyor. 5 kademeli anahtar ve sadece 1. Kademe hızı anda çalışıyor daha fazla hızlanmıyor sorun bu sizce ne olabilir sıkıntı

Forum istatistikleri

Konular
129,827
Kullanıcılar
452,650
Son üye
HiAxiSeytan

Yeni konular

Geri