Varkombi 18 PC Sorunu

güzel kardeşim;

1 o rölenin referansı sakat (akım tr oranı çok yüksek) bu yüzden yazdığın problemleri görebilirsin
2 kaelde bağlantı çok önemlidir, kesinlikle konrol etmelisin
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
1000 kvA trafon olduğuna göre muhtemelen O.G den ölçüm yapıyosunuzdur. Durum böyle ise sabit grup taktın mı bilmiyorum eğer takmadıysan mutlaka takman gerekir özellikle O.G den ölçüm yapılan sistemlerde çünkü Trafonun reaktif ihtiyacı için tahminimce 25-30 kVAR iyi gelir. Tabiki en iyi sonucu alana kadar düşürüp yükseltebilirsin. Bu arada sabit grubu rölenin akım trafoları görmemesi lazım buna dikkat et.
 
arkadaşalar bu rölenin bağlantı seması lasım bana açıklayıcı bi şekilde elinizde varsa yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
 
Kael Varkombi 18 reaktif rölenin en büyük zaafı, devreye reaktör aldıktan bir süre sonra sistemde endüktif bir durum oluştuğunda reaktörü devreden çıkarmak yerine kondansatör almaya çalışmasıdır.
 
kael rölelerde bu malesef var.kademe güçlerini öğrenme modunu off yapmaz iseniz kedemeyi her alışında değeri ölçer ve hafızasına kaydeder.büyük yüklerin çekildiği anda eğer bir ufak güçlü kademe aldıysa röle bir müddet sonra değerini off olarak gösterir.ben kael röle olan yerlerde kademe güçlerini öğrenme modunu off yapıyorum.sonra ayda bir kez fabrika ayarlarına döndürüp kademeleri tekrar öğrenmesini sağlıyorum oradan kondansatörlerin durumu hakkında bilgi sahibi olabiliyorum.ama tekrar kademe öğrenme modunu off yapıyorum.
 
teşekkür ederim ethemgüner bey. dediğinizi yapıp tekrar deniycem. sucu sizinle paylaşırım. ama benim r fazına bağlı akım tarfomda sorun olabilir. bugün araştırma yaparken akım trafo yönlerini değiştireyim dedim. hepsini değiştirdim r fazı devrede hiç kondansatör yokken kapasitif değer gösterdi diğer fazlar normal.(cihaz akım yönlerini normal öğrendi). yaklaşık 10 dakika sonra normale döndü ve hemen tekrar r fazı akım yünü değiştirdim gene kapasitif okudum, 10 dakika sonra düzeldi. akım trafosunun polaritesini değiştirince 10 dakika kapasitif değer gösteriyo sonra normale dönüyo. sadece r fazı. yarın akım trafosunu değişip kontrol edecem inşallah düzelir. bu arada role ekranında tüm açılar 0.99 ama elektrik sayacı kapasitif yazıyo. cap % 35 ind% 17. acaba sorun akım trafosundamı yoksa roledemi yarın anlıycaz inşallah. böyle giderse tesisi cezaya sokacaz.

Varkombi tft lerde akım trafo bağlantısını yanlış yaptıysanız ve tekrar düzeltirseniz eğer cihazı fabrika ayarlarına döndürüp tekrar kurulum yapmanız,sıfırdan akım yönü bulmasında fayda sağlar.Tekrar başlatıldığında akım trafo yönlerini hızlı bir şekilde öğrenip görevine geri döner.

Kael Varkombi 18 reaktif rölenin en büyük zaafı, devreye reaktör aldıktan bir süre sonra sistemde endüktif bir durum oluştuğunda reaktörü devreden çıkarmak yerine kondansatör almaya çalışmasıdır.

Bana kalırsa bu bir zaaf değil.En iyi oranı yakalamak için gerekiyorsa reaktörü devrede tutuyor kanımca.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,880
Mesajlar
921,259
Kullanıcılar
451,014
Son üye
iugur17

Yeni konular

Geri
Üst