Tamam tsk ederim deniyec3m inşallah olur ustam

olmaması mümkün değil. Atıyorum 2,5kVAr'lık bir kapasitif yük görünüyor 2,5kvAr üzerinde reaktörün olmalı ki kapasitiften kurtulasın.Yüklerin fazlara dağılımına bakın aşırı dengesizlik olmasın, ayrıca tek fazlı kondansatörleriniz de olmalı. Reaktörün biraz büyük seçilmesi avantajdır.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ustam benim kompaze düzelmedi. .öneri bilecek iyi bir role varmı benim entes 8 kademe ş ont reaktör algılamiyor sistem gücüm 35 kV ne öneriyorsunuz sistemi degisturecem baştan sona kadar. .sistemde çok Mono face kondansatör kulanım yoksa trifaze mi kulanayin
 
Rölenin reaktörü tanıması problem değildir. Siz analizörden yada röle üzerinden sistemin ne kadar kapasitif güç harcadığına bakacaksınız atıyorum 4000VAr kapasitif güç görünüyor ve bu değer tüm ledler devredeyken gerçekleşiyor(Max yük). Siz sisteminize sabit 5000VAr reaktör yani endüktif güç bankını sabit olarak takacaksınız. Diyelim ki ledlerin büyük kısmı devreden çıktı ve artık sisteminiz 2000VAr kapasitif veriyor bu durumda sabit endüktif yük bankınız 5000VAr olduğu için 5000-2000=3000Var sisteminiz endüktifte kalacak ancak mevcut kompanzasyon sisteminiz kondansatör devreye sokarak cosfi'nizi 1'e yaklaştıracaktır. Burada tek dez avantaj sabit olan fazla güçteki reaktörün minik aktif kayıplarıdır.
Yok ben bu ufak aktif kayıpların da olmasını istemiyorum diyorsanız kademeli reaktör tanıyan bir sistem kurarsınız.

Endekslerinizi bize yazın ki durum değerlendirmesi yapabilelim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,855
Kullanıcılar
451,319
Son üye
mohamed elkilani

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst