Vavien Anahtar Konusunda Yardım Lütfen

Arkadaşlar merhaba, dairemizde holde bir lamba ve bunu kontrol eden iki anahtar var , ben tüm anahtarları değiştirirken bunların kablosunu sanırım karıştırdım ve yanlış bağladım , sonradan düzelttim ve vavien sistemi oldu ancak;
İki anahtarın ikisi de açık olduğunda (aşağı yönde ) Lamba yanıyor ve birisini kapatınca sönüyor . Birisi kapalı halde iken diğeri ile kontrol etme şansın yok . Bunun mantığı lambayı hol başında yakarsın , diğer uçtan da söndürürsün . Benim bildiğim vavien bu.
Ev ahalisinin iddiası ise değişimden önce iki anahtardan da tam kontrol. Yani diğer anahtar açık ya da kapalı ne konumda olursa olsun , tek anahtarın hem açıp hem de kapattığını iddia ediyorlardı. Sonra bu olaya komşu da dahil oldu. Kendisinin de her bir anahtarın bağımsız olarak kontrol ettiğini söyledi . Gittim baktım gerçekten de öyle , anahtarı aşağı konuma getiriyorsun yanıyor, diğer taraftan söndürsen de bu sefer aynı anahtarı yukarı konuma getiriyorsun yanıyor . Bu devre nasıl yapılır bilen var mı ya da bunun bir ismi var mı , düzelteyim de fırça yemekten kurtulayım :) Şimdiden teşekkürler .

Demek elınız tornavida tutuyor. Şöyle kontrol edebilirmisin. Hangi anahtarda, faz görüyorsan, onu,o anahtarın ortasına bagla. Diğer ıkı kablo renklerını diğer anahtarba takıp edın. o iki kabloyuda diğer anahtarın jenar uclarına bağlayın. O 2ç anahtarda boşda kalan kabloyuda o anahtarın ortasına baglayın.

Merhaba, her iki yerde üçer kablo var. Bu kablolardan iki tanesi diğer anahtar kasasına gidiyor. Kasalardan birine ortak uç olarak buattan faz geliyor. Diğer kasada ortak uç olarak lambadan bir uç geliyor. Burada bir şekilde uçları tesbit etmeniz gerekiyor.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri