Veriş Yönünde Kapasitif

Merhaba iyi forumlar.
8MWe gücünde çoklu trafo bağlantılı bir çatı ges sistemimiz mevcut.

Kompanzasyon panosu bina içinde olduğu ve ges doğrudan trafo çıkış ag panosuna bağlı olduğu için kompanzasyon alanı dışında kalıyor.

Üretim Yönünde kapasitif sorunumuz var bunu dengelemek için ges panolarımıza üreti miktarına endekli çalışacak "kapasitif yük" olarak kondansatör kullanmam doğru bir yöntem midir ?

Cevap verecek arkadaşlar için tekrar belirtiyorum kapasitif üretiyoruz ve onu tüketmemiz ya da endüktif üretmemiz gerekiyor. Kapasitif tüketici kondansatör değil midir ?

Son düzenleme:
Merhaba iyi forumlar.
8MWe gücünde çoklu trafo bağlantılı bir çatı ges sistemimiz mevcut.

Kompanzasyon panosu bina içinde olduğu ve ges doğrudan trafo çıkış ag panosuna bağlı olduğu için kompanzasyon alanı dışında kalıyor.

Üretim Yönünde kapasitif sorunumuz var bunu dengelemek için ges panolarımıza üreti miktarına endekli çalışacak "kapasitif yük" olarak kondansatör kullanmam doğru bir yöntem midir ?

Cevap verecek arkadaşlar için tekrar belirtiyorum kapasitif üretiyoruz ve onu tüketmemiz ya da endüktif üretmemiz gerekiyor. Endüktif tüketici kondansatör değil midir ?
Eğer sistemin reaktif endüktif durumu yeterli gelmez ise şönt reaktör ile kapastif-endüktif reaktif dengesi sağlanıyor . Kapasitifi bastırmak için tekrar kondansatör kullanılmaz.

Hayır.
Endüktif tüketici endüktanstır.
Kusura bakmayın hızlıca yazdığım için yanlış yazmışım, fazla bir kapasitif üretimimiz var bu üretimi kondansatör bağlayarak (kondansatörün kapasitif yük olduğunu varsayarak) çözemez miyiz?
Hayır.
Endüktif tüketici endüktanstır.
Kusura bakmayın hızlıca yazdığım için yanlış yazmışım, fazla bir kapasitif üretimimiz var bu üretimi kondansatör bağlayarak (kondansatörün kapasitif yük olduğunu varsayarak)
Eğer sistemin reaktif endüktif durumu yeterli gelmez ise şönt reaktör ile kapastif-endüktif reaktif dengesi sağlanıyor . Kapasitifi bastırmak için tekrar kondansatör kullanılmaz.
Dediğiniz durum kapasitif "tüketimi" olan tesisler için doğru ancak bizim için yanlış olmaz mı ?

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,237
Son üye
ilhnn

Yeni konular

Geri