ozkan bora
Üye
Değerli dostlar, bana problemimle ilgili cevap verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Daha öncede de belirttiğim gibi ben elektronikle uğraşıyorum, klimalarla ilgili fazla bilgi sahibi değilim. Ama sizlere plaka üzerinde neler yaptığımı kısaca anlatayım. RY1 RY2 ve RY3 ü yerinden söktüm dışarıdan 12v vererek rolenin çalışıp çalışmadığını test ettim 3ü de iyi durumda transıstorleride devre üzerinde avometreyle ölçtüm herhangibi bir kısa devre bulamadım. Bana yazmışsınız (4 yollu vana bobını arızalanmış veya enerji gitmiyor olabilir.) Bunun klımanın neresinde oluyor oraya beslemenin nereden çıktığı ve kaç volt olduğunu yazarsanız çok sevinirim. Klima devamlı soğuk çalışıyor birde şuna dikkat ettim soğukta çalıştığı zamanda aşırı soğuk yapıyor uzaktan kumandayla soğuğu azaltıyorum ama hiç bir farklılık göremiyorum, ama kumanda çalışıyor tuşlara bastığımda klimada onay sesi bib şeklinde duyuluyor. kumandayla hangi tuşa bassam görev yapıyor . Birde elinizde şema gibi bir şey varsa çok sevinirim. Bir diğer arkadaşımız sağ olsun Serkan bey manual olarak denedinizmi diye yazmışsınız? ne şekilde manual yapacağım hakkında biraz detaylı bir açıklama yaparsanız çok memnun olurum, şunu da anti parantez açıklayayım çocuğumun ismide Serkan. By lent kardeşimizde roleleri kontrol et diye yazmış sağ olsun yukarıda belirttiğim roleler var onlara baktın dışarıdaki ünitede de role gibi bir şey var mı bilmiyorum.
Birde değerli arkadaşlar daha öncede yazdım cihaz kendi kendine açılıyor kapanıyor bunu bazen arka arkaya yapıyor bazende açılıyor devamlı şekilde çalışıyor yanı biz evde değilsek yandık bende elektrikten çektim cihazı yani şalterden kapattım. bununla da ilgili bir açıklama bir çözüm yazarsanız çok memnun olurum saygılarımla tüm sitedeki dostlara ROMANYA- GIURGIU dan selamlar.
Özkan Bora
Birde değerli arkadaşlar daha öncede yazdım cihaz kendi kendine açılıyor kapanıyor bunu bazen arka arkaya yapıyor bazende açılıyor devamlı şekilde çalışıyor yanı biz evde değilsek yandık bende elektrikten çektim cihazı yani şalterden kapattım. bununla da ilgili bir açıklama bir çözüm yazarsanız çok memnun olurum saygılarımla tüm sitedeki dostlara ROMANYA- GIURGIU dan selamlar.
Özkan Bora
Son düzenleme: