VFD marka karmaşası

Denedim.

Röle bozuk demedim. Modül bozuk olabilir dedim.
 
IN yazan yeri kullanman lazım zaten. Sen de sinyal gönderiyorsun. Eğer üzerindeki optoyu vs atlarsa gürültü yapar(devreye). İstersen sendeki modülün fotusunu çek.
 
solid state kullanmanı şiddetle öneririm abi. mekanik rölelere bu kadar güvenmeyin
 
@asenyurt Ankara'daki elektronikçilerde (Konya sokak) bulamadım ama Çin'den sipariş edebilirim. Çok ucuz zaten.

https://www.aliexpress.com/item/Fre...lgo_pvid=400c6808-4762-443f-955f-3f58624357ce

Dün akşam bir youtube videosu izledim. Mach3'te PWM frekansını kabul ettiği en yüksek değer olan 4166'ya ayarlamış. Ben de denedim. Şimdi daha düzgün çalışıyor. Mach3'te ayarlanan hızla sürücünün verdiği hâlâ tam tutmuyor ama kabul edilebilir. En azından PWM çevirici Çin'den gelene kadar beni idare eder.
 
VCC'ye 5V gir, gnd'ye 5V'u aldığın yerin GND'sinden gir. IN kısmını ise AKZ'gelen tetikleme pinini gir.
Çıkış tarafını da zaten yapmışsın. Biri boşta kalacak çıkışta.

SolidState daha iyidir yük altında ısınıyorsa, soğutursan.
 

Daha önce bahsettiğim olay buydu @Suat_Korkmaz, bilgisayardan ayarladığın hız ile motorun hızı birbirini tutmuyor (pwm ile sürdüğünden dolayı) 0-10v analog çeviricin gelince tam istediğin olacak...
 
VFD demişken ani itibariyle benim DELTA sürücü yine GÜMM... Aynı şekilde zorlanıp takılınca yüksek akım çekti ve kesme yapmadı. OC veriyor. Sanırım yine IGBT yandı. Ve bu 3. kez oluyor. Acaba kaç kere arızadan sonra ürünü farklı bir modelle değiştirme zorunluluğu gibi bir durum vardı biliyor musunuz?

@asenyurt 'un kulakları çınlasın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…