Arkadaşlar sürücüyle ilgili son durumu elimden geldiği kadar anlatayım.
Hem PNP hem NPN denedim. PNP çalıştı, NPN çalışmadı. Kullandığım röle 12v ve harici 12v güç kaynağına diyot ekleyip kullandım.
Hatırlayacaksınız, kartın 0-5v PWM çıkışına sürücünün 10v pinine 1k direnç ekleyip 0-10v elde etmiştik. O kısmı multimetre ile test ettim. Gerçekten 0-10v alabiliyorum. Mesela Mach3'te hızı 24000 yapınca tam 10v alıyorum. Yarısını ayarlayınca 5v alıyorum. Buraya kadar tamam.
Yalnız, sürücünün motora gönderdiği akımda kararsızlık var. İngilizcede "surging" diye tam buna uygun bir kelime var ama bizim dilimizde nasıl tarif edebilirim bilmiyorum. Motor kararsız kalıyor. Rampa çıkarken çıksam mı çıkmasam mı diyor ama gene de çıkıyor. Lineer biçimde ayarladığım hıza çıkamıyor. Çıkıyor ama bocalayarak çıkıyor işte. Bir video çektim ama yüklemesi bir iki saat sürer.
Benim şüphelendiğim şey, 12v röle kullanmak için harici 12v güç kaynağının - kutpunu AKZ250'nin GND girişine bağladım. Bundan kıllanıyorum. Acaba o " - " kablosunu panonun topraklamasına bağlasam röle yine de çalışır mı?
Bir de, AKZ'nin çıkış tarafında 2 tane GND var. Bir tanesini PWM için kullandım. Diğerini de röle için kullandım. Yukarda bahsettiğim 12 voltun " - " kutpu yani. Bu GND bağlantısı ile diğer GND bağlantısı kartta ortak mıdır? Yani demek istediğim, ortak ise 12 voltun " - " kutpu diğer GND'yi de etkilemiştir.
Şimdi okudum da ben bile anlamadım. İnşallah siz anlamışsınızdır.