selamün aleyküm sn
@onurdurtas cuma günü hayırlı geldi.
probleminizin çözümüne sevindim
sizin bu problemiz sizin de söylemenizle
normal bakım sonrası olması .
durumdan olayı ip uçları ile suyun dolaşım etkisinden olduğu anlaşılmış oldu ( zaten bu olay üzerine yoğunlaşmıştım ve diğer durum eşanjörde yenisi değiştirmiştim tıkalı olma ihtimali kalmıyor
pislik tutucuların , petek ve borular temizliği yapıldı , tek kalıyor kombinin içi tıkanıklığı pompa üç yolu vana
sorunsuz kanımca tesbit ettim . kombi havası basımı , peteklerden ve pompadan havasını alımı , genleşme tankı sorunsuz ( zaten arıza ile ilğili konumda değil )
@onurdurtas geriye ntc kalıyor dediğiniz gibi olmalı , mantık tıkanıkık ve ntc alğılamasını gösteriyor ve
vermiş olduğunuz ilaçlı suyu ilk önce kombinin içinden geçirmesdiniz diyecektim ilaçlı su ( asidinden) dolayı diğer bozabilir diğer olarak peteklerin delinmesi
büyük ihtimalle kombi içine ilaçlı su gitmeseydi nct kirlemesini çözemeyecekti .
tabiki sizin açınızdan çözüm oldu sevindim .
tavsiye ilaçlı su kalıntı bırakması ihtimaine karşı durulama sıvısı varsa tesisat içini tekrardan yıkama yapmanız , duruma sıvısı yoksada bir kaç kez tesisat suyunu boşaltıp doldurmanız
bir de şu var bir iş yapılıyor sorun yok çalışıyor, ellenince bir arıza çıkınca da keşke elimi sürmeseyimde
arıza olmasaydı .
niye diyorum hiç problem yokken ( kısmen diyorum ) bakım yapmak palavradır bence
pislik tutucu temizlemek her yıl gerekir .
mantık ile tüm işlemler sırası ile kontrol edilmeli ve uygulanmalıdır sonuç elde etmek için .
bu konu yazısı diğer şahıslara yardımcı olur hayırlısı diyelim .
sönmeden yanıyor ve sıcak su +kalorifer suyu petekleri güzel ısıtıyor diyorsunuz herhalde
örneğin 40 derece de ( en alt derece ) çalışma durumu nedir ?
tam bilgiler vermeniz !!!
@onurdurtas kolay gelsin sağlıcakla kalın .
fotodaki bağlantıya benzer malzemeleri kullanılırsa akıntısı olmadan çözüm .
( pislik tutucuları temizlemek ve diğer olanaklar kombi içinden pis suyu geçirmeden pompa bağlanarak petekleri temizlemek vs gibi )
Ekli dosyayı görüntüle 59278
kombi ateşleme problemi ( bilği olsun .)
ilğinç arıza bilği olsun .