Visual Basic mi? C# mı? Delphi mi?

Yazılım konusunda eskilere takılıp kalmamak lazım.kesinlikle c# derim.pisman olmazsınız.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba,
İlk önce otomasyoncunun dili VB.net dir. Yazılımcının C#. Biz firma olarak Microsoft partneri bir firmayız. C# lada yazdığımız yazılımlar var, VB ilede. Türkiye'nin önde gelen otomasyon firmalarına, fabrikalara yazılım yazıyoruz ve paket programımızı satıyoruz. Hepsi VB tabanlı. VB kullanan var mı diye soran arkadaşlara iyi bir cevaptır herhalde. Sahada C# yok case sensitive problemleriyle vb. programatik sorunlarıyla uğraşacağınıza bana göre VB nin hızlı entegrasyonunu ararsanız. Otomasyon demek hızlı devreye almadır. VB de bu işi C# tan daha hızlı yapar. C# ta event tanımlamayı VB dekiyle karşılaştır anlarsın.
Bunu sana 15 senelik yazılımcı olarak yazıyorum. Delphi,C#,Java vb aklına gelmeyen bütün yazılım dilleriyle yazılım yazdım. VB gibisi yok.(.Net kullanıcıları ben C# kullanıyorum diye hava atmaya meyillidir. Çoğu yazılımcı arkadaşım VB kullanırken ben C# çıyım der bilgine.VB onlara göre yazılım dili değildir. Ama artık aralarında hiç bir fark kalmadı. .Net bir platform ve exeler yarı kompile edilmiş kodlar. Exe yi çalıştırdığında compile edilir. Programı ilk çalıştırdığında farkedersin biraz beklersin bu o arada compile edilir.)
 
Timuçin beyin dediği gibi VB ile kod yazmak daha Pratiktiktir.
VB mi Csharp mı ? Sorusu yıllardan beri tartışılan ve dahada tartışılacak bir konudur. Cevabı ise Hangisine daha aşina iseniz veya yeni başlıyorsanız hangisi sizi daha mantıklı geliyorsa ondan başlayın derim. Microsoft Visual Studio Programlama Arayüzünde Vb ile C# arasında çok az fark vardır ikiside aynı işi yapar. Ben Visual Basic 6.0 ile başlamıştım Programcılık hayatıma şimdi ise C# ile devam ediyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,686
Kullanıcılar
450,906
Son üye
Ümitgüçlü71

Yeni konular

Geri
Üst