Voltaj Düşüklüğü

Sadece bir fazda olduguna göre, var sayıyorum, enerjı alınan direkde, o fazın baglatısında gevşeklık olabilir. Sayaç panosundan o düşük fazı tesbit edip hangi renk ise, dirakde o renklı kablo baglantı, klemes vs kontrol ettirin. Birebir başıma geldı. Özellıkle ruzgarlı havalarda, evde bazı lamba prie baglı cıhazlarda sorun yaşanıyordu.
Nıhayet, son raddeye gelip, kendini belli etti ve elk dağıtım şirketi sorunu direk baglantıından çözdü.
 
Gelen ekip ölçümü nereden yaptı ?
Diğer konu ölçüm boş ve yükte ölçümler .
Bodrumdaki sayaçlardan bir tanesinin altındaki şalterden ölçüm yaptılar. Bo şve yükte ölçüm yapılmadı. O anki kullanım şekli ile ölçüm yapıldı.
Bu faz ölçümlerini dairenizin trifaze siğortasından , bina girişi kofreden veya şalterden ( sayaç panosuna girmeden ) ? Direktenmi ?
Ölçüm yapıldı .
Bodrumda bulunan Elektrik sayalarının olduğu alandan sayaçalrda nherhangi birinin altındaki şalterden ölçüm yapıldı. Soru nzaten daire bazlı değil. Binada o fazda komple tüm dairelerde yaşanıyor. Ancak farkettiğim şu: binada o faz kullanımı arttığında voltaj düşüşü sadece o fazda oluyor. Diğer fazlarda yüksek kullanım olsa dahi sorun yoktur.
bazen bilgi yığınağıyla katil faz gibi gösterilse de filmin sonunda katil nötür çıkabilir.
Evet bununla ilgili bir yazı görmüştüm. Nötr oksit yapmış ise bu durum olablirmiş. Ancak diğer ik ifazda sorun yoktur. Sadece iki nolu fazda yüksek kullanıdma sorun oluyor.
 

Direkten bina kablosunu boşa çıkarılarak ana hattan ölçümü

Sonuç ?
 
Son düzenleme:
Binaya gelen ana şalteri kapattık ve binaya gelen ana hatta ait üç faza ölçüm yapıldı. Voltaj aralığında sorun tespit edilmedi. Binanın ana şalteri açıldıktan sonra iki nolu fazda voltaj düşüşü gözlemlendi. Sorunun TEDAŞ'a ait olmadığı ve bina içi tesisatta sorun olduğuna kanaat getirildi. TEDAŞ ikinci arıza kaydımızı da bu şekilde kapattı. Şimdi bina içi ne yapmamız gerekiyor ?
haklısınız biraz hinlik bu sonuçları vahim olabilir siz böyle bi şey yapmayın. siz de editleyin milletin aklına girmeyelim.
Ne olduğunu merak ettim.
 
Son düzenleme:

Daha önce bu sorun varmıydı ?
Yoksa yeni bina Elektrik kullanıldığından beri voltaj sorunu var .
 
Dostum yuk olmadan heralde dusus gozlenmez yuk altindayken ilgili baglanti noktalarindan olcum yapilmasi gerekiyor o tredascilar bunu bilmiyor mu bilmiyorum, eger herhangi bir baglanti noktasinda beklenmedik bi direnc varsa I.R kadar voltaj düşümü ve ayni zamanda ilgili noktada I².R watt lik bir enerji ısı olarak aciga cikar olay bundan ibaret bu noktanin binada olmadigindan eminsen aban faza onlar seve seve olmasa bile duzeltecekler zaten
 
Daha önce bu sorun varmıydı ?
Yoksa yeni bina Elektrik kullanıldığından beri voltaj sorunu var .
Geçmişi hakkında malesef bilgimzi yoktur. Şu şekilde izah edeyim: Tek fazda ortalama binadaki diğer dairelerden dolayı 3500W yük var diyelim. Kendi dairemizde 2000W daha yük binince voltaj düşüyor. 2000W daha binince voltaj biraz daha düşüyor. 2000W daha binince voltaj aralığı 180-200 arası oluyor. Genelde 190V civarında geziniyor. Ama diğer fazlarda bu olmuyor. Daire içindeki nötr ve toprak bağlanan baraları yeniledim. Diğer dairelerden de aynı fazı ölçüm yaptım. Düşüş oralarda da oluyor. Bağladığım cihazları diğer fazlara bağladığımda sorun yoktur. Ancak şöyle bir durum var her faza 8000W civarı tek dairede yük binecek. Diğer daireler hariç. İki fazda sorun olmaması ama bir fazda sorun olması acaba problem ne diye düşündürüyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…