Voltaj Dalgalanması (Nötr Arızası)

sizin 50lik kabloda %20ye yakın gerilim düşümü oluyor hesapta.
Sonuca bakınca da 230un %20 düşümü 180 voltlara denk geliyor. hat taşımıyor.
Merakımdan soğuyorum Jeneratör çıkışında güçler ne gözüküyor?
Bir şekilde sizin yüzünüz artık artmış ve hattınız yetersiz kalıyor.
Ki panoda sigortalar kapalıyken ve açıkken ölçülen voltaj farkı da bunu doğruluyor
Jeneratör çıkışında sadece voltaj değerlerini istemiştim (telefonla), yarın, çekilen akım ve güç değerlerini de almaya çalışırım.
Yapılan bütün yorumlara öncelikle çok teşekkür ediyor ve saygı duyuyorum.
tespitlerin doğru olması ile birlikte yoğunlaşılan yerin yanlış olduğunu değerlendiriyorum. Mesela panodaki yükleri kısmi vaya tamamen devreye aldığımda sadece gerilim düşümü yaşamıyorum, aynı zamada yüksek voltaj da görüyorum, mesela elimdeki ölçü aleti ile R fazı ile nötr arasındaki voltajı 3-5 dk sürekli gözlemlediğimde, voltajın sadece düşmediğini 240-250 volta kadar çıktığını da görüyorum. sabit olarak 180-190V görsem eyvallah diyeceğim

sizin 50lik kabloda %20ye yakın gerilim düşümü oluyor hesapta.
Sonuca bakınca da 230un %20 düşümü 180 voltlara denk geliyor. hat taşımıyor.
Merakımdan soğuyorum Jeneratör çıkışında güçler ne gözüküyor?
Bir şekilde sizin yüzünüz artık artmış ve hattınız yetersiz kalıyor.
Ki panoda sigortalar kapalıyken ve açıkken ölçülen voltaj farkı da bunu doğruluyor
Jeneratör çıkışında sadece voltaj değerlerini istemiştim (telefonla), yarın, çekilen akım ve güç değerlerini de almaya çalışırım.
Yapılan bütün yorumlara öncelikle çok teşekkür ediyor ve saygı duyuyorum.
tespitlerin doğru olması ile birlikte yoğunlaşılan yerin yanlış olduğunu değerlendiriyorum. Mesela panodaki yükleri kısmi vaya tamamen devreye aldığımda sadece gerilim düşümü yaşamıyorum, aynı zamada yüksek voltaj da görüyorum, mesela elimdeki ölçü aleti ile R fazı ile nötr arasındaki voltajı 3-5 dk sürekli gözlemlediğimde, voltajın sadece düşmediğini 240-250 volta kadar çıktığını da görüyorum. sabit olarak 180-190V görsem eyvallah diyeceğim

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri