Voltaj koruma rölesi tavsiyesi

FakirMaker

Profesyonel Üye
Herkese merhaba,

Başlıktan anlaşılacağı üzere kaliteli iki adet voltaj koruma rölesine ihtiyacım var. Yeni bir eve taşındım Multi split klima ve yeni bir kombi taktırdım. Toplam maliyeti 200 bin lira gibi birşey oldu yani önümüzdeki sene bunlara çalışacağım. Klima servisi herhangi bir voltaj koruma satmaya çalışmadı, kombi servisi takmak istedi ama ben araştırıp kendim takmak istedim.
Elektrikçi abilerin fikrine ihtiyacım var. Piyasada böyle ürünler var ne derece kaliteli ne derecede hızlı tepki verir bilmiyorum.

Siz ne önerirsiniz?

TAvsiye ettiğiniz ürünleri , kullanıyoruz, müşterilerimize uygulamasını da yapıyoruz. 11 saat direk AC380V uygulayıp test ettim, kendisine birşey olmuyor, kendinden sonraki devreyi/elemanları korumaya devam etmektedir.

Son düzenleme:
Forumda konuşuldu
Özellikle kaçak akım rölesi ve parafudur konularında

Ürün başına takilacagjna tüm tesisat için taktirmaniz daha iyi olur 1 adet
İsterseniz parafudur vs gibi tam tesisat.

Sn ustatlar daha iyi yardımcı olabilirler.
Yakın zamanda yeni konuşuldu.

Şimdi cep tel ile yazıyorum masa bilg geçince daha kapsamlı linkleri bulursam yayınlarım.

Kolay Gelsin Sağlıcakla.

TAvsiye ettiğiniz ürünleri , kullanıyoruz, müşterilerimize uygulamasını da yapıyoruz. 11 saat direk AC380V uygulayıp test ettim, kendisine birşey olmuyor, kendinden sonraki devreyi/elemanları korumaya devam etmektedir.
Peki düşük gerilim konusunda bir testiniz oldu mu ?

parafadur yıldırıma karşi mutlak koruma saglar cihzalar için ise ups cihazı alarak koruma sagalayabilirsiniz ve KAKR mutlaka olmalı

Değerli fikirler için herkese teşekkür ediyorum. Daire girişine Siemens veya Schineder marka KAKR ve parafudr alıp kurdurmayı düşünüyorum. Daha ucuzları var ama çok fiyat farkı yok. Cevaplardan anladığım kadarıyla bu ikisi dairedeki tüm cihazları koruyor. Bunun haricinde cihaz girişi için bir koruma koymama gerek var mı? Klima gibi çok akım çeken cihazlarda UPS hiç görmedim yanlışım varsa düzeltin.

Değerli fikirler için herkese teşekkür ediyorum. Daire girişine Siemens veya Schineder marka KAKR ve parafudr alıp kurdurmayı düşünüyorum. Daha ucuzları var ama çok fiyat farkı yok. Cevaplardan anladığım kadarıyla bu ikisi dairedeki tüm cihazları koruyor. Bunun haricinde cihaz girişi için bir koruma koymama gerek var mı? Klima gibi çok akım çeken cihazlarda UPS hiç görmedim yanlışım varsa düzeltin.

Genelde voltajlar normal mi ?
Yeni ev derken ?

Forum istatistikleri

Konular
130,116
Kullanıcılar
453,179
Son üye
canerakdeniiz

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri