wıncc flexable ıle op baglanması

Katılım
8 Tem 2007
Mesajlar
151
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaslar slm sıemens op177b panel ıle wınccflexable baglantısını kuramadım kullandıgım kablo plcyı programlamak ıcın kullandıgım ppı kablosu plc programlarken bı sorun cıkarmıyor . Dıpsvıc ayarları vs gıbı ayarlardan kaynaklana bılırmı ınternette bahsedılen ayarları falan denedım . Bılgısı olan arkadaslardan paylasmalarını rıca ederım ...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Kullanmış olduğun diğer kablonun tipi nedir. Eğer MPI kablo kullanıyorsan control panelden "Set PG/PC Interface" den haberleşme tipini MPI seçmeli ve genel olarak station adresinide 0 yapıp, Network parameters i 187.5 kbps olduğunu kontrol etmelisiniz.

Local Connections' da ise MPI kablosunun bilgisayarınıza bağlantı şeklinide seçtikten sonra(USB veya Com port seçilmeli burada kablonun tipi çok önemli.) OP panelini transfer moduna geçirmelisiniz.

Ben de ilk TP177b aldığımda 3-5 gün becerememiştim sonra siemens ten teknik destek alarak öğrendim. dolayısiyle konunun bende çok önemi vardır.

Başarılar.
 
op ye program atabiliyorsan haberleştirmede kaçırdıgın ufak bir hatan var demektir. Swich ayarları adreslerin çakışmaması ve plc op conection ayarlarına dikkat et hangi aşamada olduğunu bilmiyorum sorunu daraltırsak daho iyi cevap verebilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,847
Mesajlar
920,962
Kullanıcılar
450,950
Son üye
BERKEN

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst