Teşekkür ederim. Bu linki biliyorum.
Bilgi için teşekkür ederim. Sayenizde unuttuklarımı hatırladım.BAğladığınız direnc boşta voltaj düşürmez. Seri devrede akim sinirlar.
Siz hesaplanan şekilde bağlayın. Yanmaması direncten degil. Ledin kutuplari vardır. Ters baglamissinizdir yada temassızlık vardır.
Valla şimdi başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Sizin ikazını ile N11 den aldığı ürüne baktım. Ohm diye KOhm siparişi vermişim. OffDirencleriniz kiloohm mu yoksa ohm mu? Kiloohm olanlar çok büyük. Olmaz.
Guc kaynağınız 12 volt ise standart 20 ma Led icin 470 - 560 ohm arasi direnc yeterlidir.
Standart ledler 20 ma civarında calisir. Elinizdeki leşler standart ise yukarıdaki direnc önerileri yeterlidir.
Çok teşekkür ederim. Serkan Bey, Ben Ankara'dayım. N11 satıcısı zaten kabak gibi KiloOhm diye yazmış. Gece geç saatlerde sipariş verdiğimden farkına varmamışım. Zaten siz uyarınca ölçü aleti ile baktım hepsi de KiloOhm... Yeniden sipariş vereceğim. Ledler çok eskiden elimde olan şeylerdi.Yer neresi,
Antalya ise elimden geldigince yardımcı olmaya çalışırım.
Direncler ve ledlerin bir resmini atarsanız üzerindeki renklere bakalım.
Kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim. Serkan Bey, Ben Ankara'dayım. N11 satıcısı zaten kabak gibi KiloOhm diye yazmış. Gece geç saatlerde sipariş verdiğimden farkına varmamışım. Zaten siz uyarınca ölçü aleti ile baktım hepsi de KiloOhm... Yeniden sipariş vereceğim. Ledler çok eskiden elimde olan şeylerdi.
Arabanın bir donanımı devreye girdiğinde led yanarak haber versin diye kullanacağım.