Weintek HMI Modbus Aynı Anda İki Cihaz Kullanımı

weintek hmi de modbus rtu ile sensörden bilgi alıyorum sorunsuz.ancak ikinci bir cihazı aynı hatta ekleyip haberleşemiyorum ikincü üçüncü n sayıda modbus destekeleyen cihazları nasıl ekleyebiliriz? master slave seçeneği göremedim .teşekkürler...

2. cihaz eklemek için 2. cihazın slave numarasını değiştirmen lazım 1.cihaz 1 , 2. cihaz 2 olmalı gibi. Panelde okurken 2. cihazın adresinin başına 2#koyup ondan sonra modbus adresi yazılır ve bu şekilde çalışır.

Cevabınız için tesekkür ederim . Ben new deyip cihaz eklemeye çalıştığım için hep com port kullanılıyor hatası aldım . Deneyip size yazacağım . Anladığım kadarı ile com port atarını yapıp modbus seçiyoruz işlem yaparken adrs# yazıp devam ediyoruz. Slave sayısı max 16 galiba

modbus tipi ne ise onu seçip(MODBUS RTU,MODBUS TCP/IP gibi) cihazlara slave numarası veriyorsunuz, panelde ise slave numarası # koyup modbus adresini yazıyorsunuz. Slave 255 kadar olması lazım.

Delta sürücüyü bütün çabalsrıma rağmen süremedim. 2000H ADRESİNE göndereceğim 3 değeri ile start yapacağım bınu set word layapıyorum yada yapmaya çalışıyorum . 40001 ekledim desimale çevirdim . Olmadı nrrede hata yapıyorum anlamadım .

Hmı proğramını yazıp gönderirseniz sevinirim

Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba,

sen yazmadan önce sürücüden herhangi bilgi okuyor musun. deltanın hangi serisi ile haberleşmeye çalışıyorsun. Ona göre yardımcı olayım.

kolay gelsin.

Hocam komut kısmına 4x yazıcaksın 2000 hex adresini desimal e çevirip adres kısmına yazacaksın 2000hex=8192 decimal sayı olacak

buradaki 4x in anlamı modbus adrs bölgesinimi temsil ediyor caba ?

com1 2 telli bağalntı yapıyorum (rs485 1data-,2data+)bağlantı yaptım ancak herhangi bir değer gönderemedim ve yazamadım.

Forum istatistikleri

Konular
130,065
Kullanıcılar
453,050
Son üye
alperen343

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri