wheastone köprüsünde direnç değerleri nasıl hesaplanır?

Ya bi arkadaşımız 16/3 bulmuş eşdeğer direnci sen 0 olarak vermişsin. Hangisi doğru bunların lütfen yardımcı olun ya anlayan birileri yok mu hiç daha ilk ödevim ve iyi bir not almak zorundayım...
 
samet.Bence sen bu tip soruları başkasına çözdürerek iyi not alacaksan alma daha iyi.Hangi okulda oku-
duğunu bilmiyorum ama,bu sorular meslek lisesi seviyesinde.Bunları bile çözemiyorsan,bence yol yakın-
ken,başka okula gitsen daha uygun olur.
 
Haklı olabilirsin yani meslek lisesi seviyesinde sorular olabilir. Ama ben lisede mekanik bölümü okudum yani makine diyebiliriz. Şimdi 2 yıllık mekatronik bölümüne gidiyorum sözde makine + elektronik birleşimi ama içine girmeyince anlamıyor insan. Sırf elektronik üzerine kurulu bir bölüm. Ve dediğim gibi elektronikten anlamıyorum anlamadığım içinde en basit soruyu sorsan belki onu bile yapamam ki dediğine göre basitmişte soru... Yardımcı olacaksanız olun olmuyacaksanız da canınız sağolsun...
 
Sevgili samet, 1. resimdeki devrede 2 tane goz var. Ilk goz, kisa devrenin meydana geldigi goz. Yukarida hesaplanan 16/3 ohm degeri 2. goze ait esdeger direnc degeridir. 16/3 degeri ne kadar kesindir o ayri bir tartisma konusu ama her seyden once devrenin iki gozlu olduguna ve kisa devrenin 1. gozde gerceklestigine ve bu durumda, 2. gozden herhangi bir akim akmayacagina yogunlasmalisin.Abuzettin20 arkadasimizin R=0 ohm olarak aldigi deger, 1. gozun esdeger direnc degeridir. ( hic direnc olmadigi icin esdeger direnc sifir ) Sen, 2. gozun esdeger direnc degerini nasil bulabiliriz noktasina yogunlas bence. Ayrica abilerin olarak sana nasihat vermeye ve gerekirse kulagini cekmeye hakkimiz var,hemen kusme:))
 
Konu,yardımcı olma konusu değil.Siz resmen,kopya istiyorsunuz,hoş olmayan burası.Bizler,yardım için,
bildiğimiz kadar zaten yardımcı olmaya çalışıyoruz.Bence,bu konularda yardımcı olmak,size yapılacak en
büyük kötülük olur.Ben böyle düşünüyorum.
 
estafurullah küsme qibi bir durum yok ortada. neyse bilen varsa bari senin dediğini söylesin..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sn. fahri yetiş arkadaşım konuyu uzatmana gerek yok. Gerekli araştırmaları yaptım ve istediğim bilgileri bulamadım. Sonra da bu siteyi buldum ve üye oldum belki bir Allah'ın kulu sorunumu çözer diye. Burada güzel konular var hemen hemen çoğuna baktım. Ve daha sonraları da işime yarayacağını düşünüyorum. Bu ödev bölümünü de o konulara bakarken buldum...

--------------------------------------

Bu mesaj m-ust-afa
tarafından düzenlenmiştir.

Arka arkaya mesaj göndermek yerine, son mesajınızı değiştir
butonunu kullnarak düzenleyiniz.


_________________________________________________
 
sayın samet4035
sorunuza yanıt verici bir cevap yazmak isterdim.Ama bilmiyorum.Ben bir fabrikada senin ileride yapacağın işi yapıyorum.İleride karşıma weston köprüsü ile ilgili bir problem çıkarsa,ben yapamadığımda amirlerim pek hoş görülü davranmayabilirler.Olur ya tam kışın ortasında kendimi kapının önünde de bulabilirim mazallah.O zaman keşke okuldayken,hocalarıma sorup konuyu kavrasaydım,şimdi işsiz kalmazdım diyebilirim.İnşaallah demem.
Sanırım Sayın Fahri Yetiş,yılların mühendisi olarak,ve yaşca büyüğümüz olarak,babacan bir tavırla size bunu anlatmak istemiş.Piyasada size yardım edecek meslektaşı bulmak zor oluyor.Yardım ettiği anda da o üstad,siz çekirke konumunda kalıyorsunuz.Ve size pense tornavida taşımak,ona da yüksek maaşla size iş yaptırmak vazifesi kalıyor.Ve bu kaymak vazifeden olmak istemeyen üstadınız,konumunu koruyor ve tam siz kabloları çekmişken ve üstad bağlantıya başlamışken,nedense hep aynı yerde pense lazım oluyor ve siz geldiğinizde bağlantı bitmiş oluyor.İnanın bana sayın Fahri Yetiş'in ne demek istediğini anlamış olsaydınız,kendisine sitem değil teşekkür ederdiniz.
 
Sn. samet4035,

Sanırım mesajı geç okuduğumdan dolayı soruyu şu an göremiyorum. Eğer upload edebilirseniz belki yardımcı olabilirim.

Şunu söylemeliyim ki Sn. fahri yetiş'in vurgulamak istediği konu doğrudur ve katılıyorum. Yeni bir mezun olarak size tavsiyem araştırmacı yönünüzü geliştirmenizdir. Belki de yaşayarak öğreniceksiniz bu durumu ancak Sn. fahri yetiş gibi büyüklerimizin, üstadlarımızın da dediklerini dikkate almak lazım. Eğer iş işten geçerse, yani körelirseniz, ileride çok sıkıntı çekersiniz. ( Birçok örneğini çevremdeki büyüklerimden görerek söylüyorum.)

Lafı biraz uzattım sanırım ancak önce bireysel çaba ve uğraş, sonra yardım ve destek olmalıdır. Belki şimdi demek istediğim havada kalacak ama zamanı gelince ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

Size öğrencilik hayatınızda başarılar diliyorum.

Saygılar
 
Biraz araştırma yapsaydın sen de bu devrenin çözümünü yapabilirdin.

1. Soru :Sn. gencarkadaş'ın da dediği gibi ilk sorunda kısa devre var. Onun için dirençlerin üzerine herhangi bir akım düşmez.
2. Soru :"Wheatstone köprüsü adındaki devre buna iyi bir örnektir. Bu devre, temel olarak bir karenin dört kenarını oluşturan, birbirine bağlanmış dört rezistörden oluşur. Çapraz köşelerin ikisine bir voltaj kaynağı öbür ikisine ise belli bir direnci olduğu bilinen bir galvanometre bağlanır. Ancak köprü devresi dengede olduğunda galvanometreden hiç akım geçmediğinde devre seri paralel bileşimidir. Toplam direnci bulmak amacıyla böyle bir devreyi çözümlemek için özel teknikler gereklidir. "

Bu cümleler alıntıdır. Buna göre artık yaparsın.
 
herkese az çok yardım ettiği için teşekkür ederim sağolun... ;)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,326
Mesajlar
925,340
Kullanıcılar
451,784
Son üye
Mertcan h

Yeni konular

Geri
Üst