win cc scada haberleşme sorunu

Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar enerji dağıtım merkezi ile haberleşen 3 ayrı merkez var.sistem win cc tag v6.0 ve sicam pas üniteleri ile çalışıyor.merkezler arası fiber hatlar,switch'ler ve dönüstürücüler mevcut.Scada da günde iki defa merkezler arası haberleşme sorunu yaşanıyor haberleşme kendiliğinden gidip 2-3 dakika sonra geri kuruluyor.haberleşme deki sorunun ne olduğu hakkında bilgi sahibi olan varsa yardım edebilirmi?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sn mustafa 0335, arızalar aynı zamanda ve simetrik mi oluyor, yoksa herhangi bir zamanda mı yapıyor. arıza bittiğinde, hata mesajı veya sistem hatası mesajı veriyor mu
 
devamlı kopma olsa haberleşme hızını düşür, timeoutları uzat vs. diyeceğim ama günde 2 defa olması ilginç. hep aynı zamanlarda oluyorsa o zamanlarda sistemi etkileyecek bir durum mu yaşanıyor ona bak. enerji kesilmesi yeniden gelmesi gibi şeyler olabilir.
 
hayır ,haberleşme kopmasında herhangi bir zaman simetrisi yok.herhangi bir zamanda oluyor.hata raporu olarak serverlerin connecttion AMHL disconnected olarak bilgisi alınabiliyor.(ilginiz için ayrıca teşekkürler.)
 
slm arkadaslar wincc scada v7 de mpi uzerinden plc ile haberlesebiliyorum ama profibus uzerinden haberlesemiyorum. sizce nedeni ne olabilir.
 
Arkadaşlar Merhaba,
Çalıştğım iş yeri elektrik santrali. Yakında bir yere yıldırım düşmesi sonucu PLC ile olan haberleşmem kesildi. Bazı verileri okuyabiliyorum, sistemi kumanda edebiliyorum ama gerilim sıcaklık ve akım bilgileri gelmiyor. WinCC yi kaldırıp bilgisayarlara format atıp tekrar kurdum olmadı. Profibusu kontrol ettirdim Bütün elemanların sağlam olduğu söylendi (bir entegrenin, üretici firmaya özel bi entegre olduğundan testini yapamadıklarını söylediler). PLC modüllerindede arızaya dair herhangibir işaret yok. Daha nereleri kontrol edebilirim. Böyle bir durum ile karşılaşan veya bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,287
Kullanıcılar
451,018
Son üye
cihannover

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst