wincc flexible 2007 kurma hatası

ukilic70

Üye
Katılım
25 Kas 2006
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,
ben şimdiye kadar simatic manager 5.4 sp1 ve wincc flex.2005 proğramlarını sorunsuz kullanıyordum. wincc flex.2005 'i kaldırıp 2007 'yi kurmak istedim. ancak 2005'i kaldırmama rağmen 2007'yi kuramıyor ve 2005'i kaldırın diye hata veriyor.
bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Arkadaşım öncelikle wincc flexible 2005' i tamammen uninstall edemediğin anlaşılıyor. 2005 in en genel problemlerinden biridir. ben ce denetim masasından program ekle kaldırda 2005 e ait bir kaç program daha olduğundan kaldıramıyor olabilirsin (mesela Runtime gibi)
 
OPC Manager vd AdutViewer isimli iki araç daha Flexible 2005 ile kuruluyor, en garanti yöntem kurulum CD'sini kullanarak toptan tüm bileşenleri kaldırmandır.
 
Arkadaşım wincc flexible 2007 license key var mı ? Onu soruyor bende . Hiç bir yerde bulamadım, acil lazım.
 
Sayın chili;
ben PLC yazılımından anlamayan birisi olarak,bu yazılımları indirip kurduktan sonra,( xp veya vistada çalışıyorsa) elime de bir kitap alıp bu programlar ile,plc yazmayı öğrenmeye başlayabilir miyim?Yani bu programlarla PLC yazılımı yapması,derleme yapması ve yüklenmesi mümkün müdür?
 
mustafa arkadaşım,

Öncelikle şunu belirtmeliyim , her PLC markasının kendi programı ve program dili vardır.
Şimdi benim yukarıda verdiğim program yani Wincc Flexible 2007 bir Scada (Supervisory Control and Data Acquisition ) programıdır, ve Siemens PLC 'ler içindir.

Bu programda, hazırlanılan plc programlarının görsel arayüzü oluşturulabilir, kontrol panel ekranların dizaynı yapılabilir.

Siemens PLC programlarını ise "SİEMENS SIMATIC STEP 7 " programı ile yazabilirsin. İstersen onun linklerini de buraya koyabilirim. Yani PLC öğrenmek istiyorsan ilk önce STEP 7 kurup , internetteki dökümanları veya piyasadaki bazı kitapları kullanarak temel oluşturabilirsin.

Artık Siemens PLC'ler eskisi gibi pazarda tek değil. Çok daha ucuz alternatifleri var. Onun için yaptırılacak iş çok karmaşık değilse Siemens tercih edilmiyor.

Ama PLC temel programlarıyı öğrenmek istiyorsan Siemens (S7-300) ile başlayabilirsin.
İnternette bu konuda türkçe ve ingilizce dökümanlar bulabilirsin.
 
sayın mustafa plc ogrenmek ıcın mutlaka uygulama yapmanız gerekmektedır.dolayısıyla kıtaptan ogrendıgınız yapmanız yada bır projenızı plc ıle yapmaya calısmalısınız
 
Çok doğru uygulama olmayınca hiçbir komut akılda kalmıyor. Bu programın simulasyon kısmı da var ve yaptığınız programlar çalışıyor mu deneyebiliyorsunuz. Yaptığınızı görmek açısından iyi birşey.

Benim bir sorum olacak, şu an uğraşıyorum da WinCC Flexible 2007'de animasyon yapmak mümkün müdür?

Örneğin ; bir tankın içindeki su pompa ile boşaltılıyor, ekranda su seviyesi zamana göre azalacak pompa durunca ise su seviyesi artmaya başlayacak.

Bu konuda bilen arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.
 
Bizim fabrikamızdaki makinaların çoğu kompleks makinalar ve çoğunda siemens var.
ama s7 ya bir ya da 2 tane makinada var.
genelde s5 var

bunun dışında;
GE fanuc var.
omron var
hıtachi var ( çok eski)
bosch var
ayrıca cnc üniteleri var
ama ben hala PLC programlama bilmiyorum.
o bahsettiğiniz ucuz plclerden hiç yok.
bazı sorunları halledebilip te kendimi işe güce verebilirsem öğreniriz artık.
ben istiyorum ki,programı yazmak,derlemek ve plcye bağlantı yapıp plcye programı aktarma kısmına kadarki tüm yazılımım olsun.Ben uğraşayım çabalayayım da plc ye aktarması kalsın.Bu şekilde program ve döküman lazım bana.
Biliyorum ki sizler yıllardır uğraşıyorsunuz.Benim yaşım otuzküsür.Bu yaştan sonra bu işi öğrenip te piyasaya iş yapmak( sadece bu işe yönlenmediğim sürece) mümkün değil.Amacım çalıştığım yerde plc arızalanınca ,tamir gördüğünde ya da yenisi geldiğinde programı aktaracak,programlarda revizyon yapacak kadar bilgim olsun.Makinanın şeması olduğu sürece donanım kısmında sıkıntım yok.Hatta bir keresinde s5 plc nin güç kartını tamir etmiştim( bütün kompanentleri değiştirince çalıştı :) )
 
Merhaba sayın chili

İlk önce vermiş olduğunuz plc programla ile ilgili yardım ve desteğinizden dolayı teşekkür ederim. Plc programlamayı öğrenmek ve kendimi geliştirmek istiyorum. Bu merakımada step 7 ile başladım. Ama bir türlü step 7 nin tam sürümüne ulaşamadım piyasada varmı tam bir araştırma yapmadım. Hangisini yüklediysem ya demo yada trial sürüm bu konuda bana yardımcı olabileceğiniz bir link varsa yardım ederseniz sevinirim saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,849
Mesajlar
920,983
Kullanıcılar
450,953
Son üye
cdalci

Yeni konular

Geri
Üst