Wincc ile Obje Renk Değiştirme ?

rengini değiştirmek istediğiniz objeye sağ tıklayıp properties den backround colordaki ampul şekline sağ tıklayıp dynamic dialogue seçin açılan pencerede kullanmak istediğiniz tagı verin.Boolean kısmını seçip tagın true olması durumundaki rengini ve false olması durumundaki rengini ayarlayın.

mef3000
İlginç bir durum var.S7 300 de küçük bir program yazdım. Wincc de Scada hazırlayıp online test etmek istedim. Fakat scada çalışmadı. Scada plc ile haberleşmadiğini düşünerek biraz uğraştım olmadı. Yeni sayfa yaptım ve bir tane eleman koydum. İşin ilginç tarafı elamana plc den giriş sinyali verince flaş yapıyor fakat dynamic dialogue seçtiğim zaman orda yaptıklarımı uygulamıyor. Wincc yi kaldırıp yeniden kurdum cözüm olmadı. Bu konuda yardım ederseniz sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
öncelikle elemanın symbol appearance kısmında shaded seçili olması lazım bide flashing yada blink mode kısımlarından hangisi varsa no flashing olarak ayarlayın.
 
Eleman olarak Circle kullandım. Sizin bahsettiğiniz symbol appearance kısmını bulamadım. Bütün flashing ler no durumunda. Bilgisayara format atıp tekrardan kurmak istiyorum.
 
Eleman olarak Circle kullandım. Sizin bahsettiğiniz symbol appearance kısmını bulamadım. Bütün flashing ler no durumunda. Bilgisayara format atıp tekrardan kurmak istiyorum.
bir daire için nasıl olacağını resimlerde gösterdim.ayarlarının bu şekilde olması lazım.
A.jpg
B.jpg
C.png
D.jpg
 
Sayın mef3000,
Zaman ayırıp bu çalışmayı yaptığınız için teşekkür ederim. Resimlerdeki anlatılanların hepsini yaptım. Sorun devam ediyor. Biraz kurcaladıktan sonra su sonuca vardım. Neden kaynaklandığını bilmiyorum hiçbir elemanın "Background Color" özelliği çalışmıyor. Çünkü hiç bir tag atamadan sadece Background Color rengini değiştiriyorum fakat olmuyor. Eklediğim elemanların Background Color özelliği çalışmıyor. Bilgisayara format attım Wincc yi tekrar kurdum hiçbiri çözüm olmadı.
 
Sadece "Object Palette" den seçilen elamanların "Background Color" özelliği çalışmıyor.
"Display Library" den birkaç deneme yaptım sorun yok.
 
Sorunu çözdüm. Wincc de proje ismine sağ tıklayıp "Properties" açılan pencerede "User İnterface And Desing" den "Active Desing" kısmında "Edit" seçiliyor. Açılan pencerede "WinCC Classic" seçiliyor. "OK" yaptıktan sonra problem kalmadı her şey normal. Benim programda WinCC 3D seçili olduğu için çalışmıyor.
 
Bence çözüm o değil. Object properties->effects->global color scheme->No yaptığınız takdirde background color özelliği aktif hale gelir.
 
erdiyildiz90 bir konuda yardım edermisiniz. Konuyu yazdım ama yardım eden olmadı. Wincc de bir buton veya bir objeye tıkladığımız zaman küçük bir pencere açılmasını istiyorum. Mesala motor resmine tıkladığım zaman bu pencere açılacak ve motora buraya koyduğum start stop butonları ile çalıştırmak istiyorum. Kendimce sorunu şu şekilde hallettim. motor simgesine tıkladığımda yenibir sayfa açtırıyorum. Sayfayı özelliklerinden boyut olarak küçültüyorum. Butonları koyup çalıştıyorum. Ama çözümün bu olduğunu sanmıyorum. Bu konuda yardım ederseniz sevinirim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,875
Mesajlar
921,200
Kullanıcılar
450,998
Son üye
ufonik

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst