rotsis
Üye
Bir pop-up penceresi oluşturdum.içinde motorların çalışıp çalışmadığı, ya da cihazların hangi konumda çalıştıgı gibi bilgileri gönderdim.Şimdi start,stop ve manuel butonlarım var. start ve stopu toggle buton olarak seçtim ve 200 sayfa oldu her bir ekipman için. değiştirmek zaman alacak.Sormak istediğim;
atıyorum bi motoru çalıştırmak istiyor operator üstüne geldi çizimin ve pop-up penceresi açıldı.ilk açılış anında start ve stop butonuna basamayacak.ama manuel butonuna basınca start ve stop toggle butonları aktif olacak.bu işlemi en kısa yoldan nasıl yapabilirim.start, stop manuel tag.ları mevcuttur...şimdiden teşekkrler
start ve stop butonu için normal çalışma yaptım;
start için events>mouse>direct connection 'dan constant'ı 1 yaptım stop için de stop yaptım
target>tag>buraya da gelen tagları plc'den ekledim.bu şekilde fonksiyonlarını yerine getireceini düşünüyorum
ama manuel botun ile bu iki buton arasında ki baglantıyı nasıl kuracagım.
atıyorum bi motoru çalıştırmak istiyor operator üstüne geldi çizimin ve pop-up penceresi açıldı.ilk açılış anında start ve stop butonuna basamayacak.ama manuel butonuna basınca start ve stop toggle butonları aktif olacak.bu işlemi en kısa yoldan nasıl yapabilirim.start, stop manuel tag.ları mevcuttur...şimdiden teşekkrler
start ve stop butonu için normal çalışma yaptım;
start için events>mouse>direct connection 'dan constant'ı 1 yaptım stop için de stop yaptım
target>tag>buraya da gelen tagları plc'den ekledim.bu şekilde fonksiyonlarını yerine getireceini düşünüyorum
ama manuel botun ile bu iki buton arasında ki baglantıyı nasıl kuracagım.
Moderatör tarafında düzenlendi: