wincc-plc cpu 214 haberleşme problemi

serdar75

Üye
Katılım
18 Kas 2006
Mesajlar
29
Puanları
1
merhaba arkadaşlar
Bilgisayarımda kurulu simatic wincc flexible 2008 pragramını s7-200 cpu 214 ile haberleştiremiyorum,runtime da hata veriyor.(comminicatıon error)forumda yazılan haberleşme sorunlarını okudum(pg-pc interface+wincc ayar)fakat bir sonuca ulaşamadım.plc,winlog Scada ile ve microwin ile sorunsuz haberleşiyor.
com 1 de pc-ppı kablo kullanıyorum.portta sorun var diye format bile attım pc'ye ama aynı.başka nerelere bakmam gerekir,başına gelen veya fikri olan varsa yardımcı olsun lütfen...:confused::confused::confused:
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Denetim masasından Set PG/PC Interface e girin. Acces point of the Aplication dan "S7ONLINE (Step 7) için PC/PPI cable seçin. Wincc de ise Communication da Network olarak PPI yı seçin. HMI Device access point : S7ONLINE seçin yada yazın
 
sayın ernesto
bunlar seçili dediğiniz gibi,hızlar ve adreslerde normal(hızlar=9600...pc adres=1,plc=2)fakat yinede haberleşmiyor.başka nerede hata yapıyor olabilirim ??
 
PPI cablo ayarlarında da ( Set PG/PC interface deki) hızınız 9600 mü? Bir de Wincc de runtime a geçtiğinizde PPI kablodaki Rx/Tx lambaları yanıp sönüyor mu?
 
evet,PPI cablo ayarlarında da ( Set PG/PC interface deki) hız 9600 .ama bendeki ppı kabloda led göstergeleri yok-orjinal siemens pc/ppı kablo
 
İşin ilginci aynı kablo ve ayarlarla winlog scada demosuyla pc den haberleşe biliyorum,ama wincc flexible ile cpu bir türlü haberleşmiyor.
 
Size bahsettiğim şekilde daha önce kullandım Wincc -S7-200 haberleşmesini. Bir de 19200 i dener misiniz? (PLC portu, Set PC/PG interface den S7ONLINE, Wincc)
 
şimdi denedim sayın ernesto ,aynı . yanlız bendeki cpu 214 ve max hız 9600 sanırım
 
sayın Vain,hotfixler tam olarak nedir,aydınlatabilirmisiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,831
Mesajlar
920,839
Kullanıcılar
450,923
Son üye
Ratelarus

Yeni konular

Geri
Üst