wincc scada ile akım degerlerini okumak

rotsis

Üye
Katılım
7 Ağu 2011
Mesajlar
736
Puanları
6
Yaş
39
selam arkadaşlar,
wincc Scada ekranında ekipmanların akım degerlerini okumak istiyorum.mamafih ne akım trafosu var ne de anolog bir modul var.bu ekipmanlar monte olduktan sonra simatic tarafında analog kartımızı hardware tanıttık diyelim.simatic'de bi işlem yapmadan wincc scada'da degerleri su sekilde okuyabilr miyim?

gelen tag'ı bir I/O field acıp buraya atmak...bunun haricinde yazılımsal ya da graphic disyn'da bir işlem yapmak gerekir mi ?
şimdiden tesekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bir sürü işlem yapman gerek anlatmak istedim konu anlatmayla bitmez. Bulablirsen örnekler bul incele yada çalışan bir projeyi incele.
saygılar.
 
hardware olarak mı software olarak mı bir sürü işlem ?
 
hardware olarak tanıtımı kolay .Soft olarak yapman gereken işlemler çok.
gelecek olan bilgi nedir 0-10v mu 4-20 ma mi biraz bilgi verirsen yardımcı olurum.
Wincc ile plc bağlantıcı yapılmış durumdamı.?
 
bi tesis kurduk ekstradan boyle bi durum da talep ettiler.bi kaç tane ekipman var.bunların akım degerlerini görmek istiyolar.45kwlık motor solid state baglı.
4-20mA wkaymak...wincc -plc istediğim zaman compile edebilirim problem yok o konuda.
ne gibi yazılım gerekli ? sadece okuyacagım...
 
hardware den kastım saha baglantısıydı.yazılımsal degil
 
ilk önde solid state rölenin çektiği akımı ölçebileceğin bir akım trafosuna ihtiyacın var ac okuduğun akımı 0-10 v yada 4-20 ma e dönüştürmen gerek sonra bunu plc nin analog giriş modülüne girip bu gelen analog bilgiyi akım bilgisine scala etmen gerek plc de bu işi fc105 ile yapacaksın sonra bunu bir db içine yazıp wincc den bu data bloğa bağlanacaksın hepsi temelde bunlardan ibaret.
Şimdi ilk önce çekilen akımı nasıl okuyacağına karar vermelisin bunun için linkteki gibi bir akım trafosu ile çekilen akım 0-10 v a dönüştür.http://www.woehrle-svs.de/pdf/db-sw.pdf
Yada motor drive ile sürülüyorsa drive dan motor akımı için analog çıkışta alabilirsin. Şimdilik bir incele saygılar.
 
tesekkrler vv kaymak ama ben fc105 fc106 yı baska amaclarla kullandım.herhangi bir fc olusturup burdan cagırsam ob1de olmaz mı ?
 
arkadaşlar bana scada winCC v7.0 64 bit programını bulamadım eger olanda varsa buraya upload edebirlmi
 

Forum istatistikleri

Konular
129,067
Mesajlar
922,964
Kullanıcılar
451,347
Son üye
mrosleon

Yeni konular

Geri
Üst