deniz77
Uzman Üye
Arkadaşlar , winTR scada ile ilk program nasıl oluşrurulur ne nedir ne değildir plc markalarıyla haberleşmeleri nasıl yapılır bu gibi konuları anlatan PDF formatında Türkçe (Türk scadası sonuçta) kullanıcı manüeli varmı acaba ben baktım biraz bulamadım. Bu scadayı öğreten eğitim videoları varmı? Wincc Siemens , Vijeo citect schneider electric , winlog sielco sistemi , bu scadaları kullanmayı öğrendim proje yapabiliyorum. Ama bunlar yabancı scadalar buna karşılık biraz üstüne düşünce öğrenebiliyorsun user manualleri gerek Türkçe gerek ingilizce olsun ayrıntılı , eğitim videoları var. Sonuçta bizim gibi otomasyon Elektronik işi ile uğraşan arkadaşlar öğrendikleri ve bildikleri yazılımlarla projelerini yapacaklar. Buda yabancı markaların scada programlarını alacaklar anlamına gelir. Burada winTR yi geliştirenlerde seviyelerini yabancı scadalar kadar iyi seviyelere çıkarmak zorundalar. Eğer WinTR için böyle bir döküman ve eğitim videoları yoksa yetkililerden bu konu üzerinde çalışmalarını ve kendi ülkemizin scadalarını bizim kullanmamızı sağlamalarını rica ediyorum.