Wireless Power Transmission hakkında

Devrenin görünen kısmı bu.
 

Ekli dosyalar

  • 2013-12-25 15.23.21.jpg
    2013-12-25 15.23.21.jpg
    26.5 KB · Görüntüleme: 7
O kadar detayı bilemiyorum açıkçası. Ben sadece emsallerden yola çıkıyorum. Ama bu proje benim çok ilgimi çekti ve bu konuda mümkün mertebe yardımını talep ediyorum. [email protected] üzerinden daha rahat irtibat sağlarız diye düşünüyorum. Bir kaç fotoğraf çekip göndersem ve malzeme listesinide beraberinde en azından nasıl daha verimli hale gelir daha iyi bir fikir sahibi olursun.

Yinede herşey için teşekkür ederim.
 
BD 139 Transistör
Cap 1nF 100 V
Cap 4,7 nF
Cap 100 nF 63 V
Resistor 5k6 0,5 W
 
üstat mail adresine gerek yok zaten burası her türlü paylaşıma ve de bilgilendirmeye açık bir ortam
imkanlarınız ne kadar ya da elektronik bilginiz ne derecede bilmiyorum fakat size bir şema veriyorum öncelikle bunu inceleyin (malzemeleri bulabilirmisiniz yapmakta zorlanırmısınız bunlara bakın) daha sonra burada yapmanız gereken değişiklikleri söyleyeyim (kullanılan entegre CA3524 ya da SG3534)


ap30031az9.gif
 
Son düzenleme:
Usta çok sağol fakat bu şema çok karışık bana göre. Bu kadar ehil değilim açıkçası. Amatör hobi olarak üstünde durmaktayım bu projenin. Fakat malzemeleri tedarik etmekde zorlanmam açıkçası ama benim yiyeceğim halt değil işin gerçeği ben ufaktan yavaş yavaş çıkmaya çalışıyorum.Test etme aşamasında ve doğru yerleştirme konusunda çok sıkıntı yaşarım.
Aslında yavaş yavaş bu noktaya geliyorum ama ben tek arzum mevcut elimdeki direci, kapasitörü veya transistörü farklı muadilleri ile daha güçlü hale getirmek. Baskı devresini kendim hazırlıyorum. Elimde imkanlarım var fakat malzemelerin etkilerini analiz edemem.
ALLAH razı olsun ilginden dolayı.
Building a wireless energy transfer circuit step-by-step - YouTube buy linkden aldım tüm bilgileri ve denedim oldu sadece bunları yükselterek veya çoğaltarak bir yol tutmam lazım olduğuna inanıyorum.
Asıl ehil alanım Sanat. www.rolyefart.com
 
tanımlamak derken malzemelerin isimleri belli tabi değerleri belirsiz. ama yukardaki şekilde temelde çok karışık değil aslında ama tabi gene de belirli bir temel gerektiriyor maalesef :(

- - - Updated - - -

başka nasıl yardımcı olabiliriz bilmiyorum ki :( :(
 
Mesela
BD 139 Transistör >>> bunun karşılığında daha güçlü ne kullanılabilir bd 140 mı yoksa iki tane darlington bağlantısımı daha uygun?
Cap 1nF 100 V
Cap 4,7 nF
Cap 100 nF 63 V
Resistor 5k6 0,5 W

Sizinde baya başınızı ağırttım ama ALLAH razı olsun her daim. Ne mutlu bilgiyi paylaşanlara.

 

Forum istatistikleri

Konular
129,173
Mesajlar
923,929
Kullanıcılar
451,526
Son üye
bm16ton

Yeni konular

Geri
Üst