vakum için aslında aklımda bir fikir var hem de sağlam yapılırsa sorun olmaz kanaatindeyim.
fikir şu, gene ekovat motoru. 10mm alu, sızdırmaz plastik ince keçe gibi bişey delik delik olacak.
ekovat motorunu vakum kısmına deliklerini açtığımız 10mm aluya bağlıcaz.
manometre ile ölçüp içerideki havayı vakumlıcaz.
sonra belli ölçüye gelince aralardaki vanaları kapatıp basıncın içeride hapsolmasını sağlıcaz
ekovat motorunu da durdurucaz
yani motor belki 15-20 saniye çalışacak durucak motora da yük binmicek.
taaa ki biz vanaları açana kadar serbest kalamayacak üstündeki parça
Pompa sürekli çalışmazsa doğru olmaz. Pompa sürekli çalışmalı hattın üstünde vana gibi bişey olacak emniyet için. (Elektrikli süpürgelerin borusunun sap kısmındaki açılır kapanır kapak gibi.) Bu emniyet vanasından çok az da olsa hava emişi olsun ki pompa boğulup patlamasın.
anlamadın galiba
sistem sızdırmaz olursa pompanın devamlı çalışması içerideki havayı devamlı çekmen demek..
sızdırmaz olursa sistem içerideki havayı hesabına göre çekip tablanın üstündeki parçayı oynatmayacak şekilde güce erişene kadar çekicen sonra motor ile tabla arasındaki vanayı kaparsan niye çalıştırman gerekeicek ki bidaha motoru devamlı yormak demek bu
3 yıl kadar, SCM Accord 2000 marka nesting cihazında çalıştım. Kayserinin'de dediği gibi, aluminyum bir tablanın üzerine 10 mm mdf ham mdf koyuyorduk. sonra 2 adet vakum pompasını çalıştırıp, malzemeyi yapıştırıyorduk. kesim bittikten sonra temizleyip, tekrar devam ediyorduk. vakumlar kesim sırasında devamlı çalışıyordu. yani kendini vacuma göre ayarlayan bir sistem yoktu. ama olabilir tabi. nekadar verimli olur, tartışılır.
Alü de tutar ama benim gördüklerimin bir çoğu metal tutturulan vakum tablalarda her gözeneğin etrafında o-ring oluyor. Sıklık durumu 2D kesimlerde daha çok işe yarar parça daha sık Gözenekle tutulduğu için henen bırakmaz.Vakum tablası (tabi vakumun gücüne göre değişir de) acaba alüminyum levhayı sabit tutabilir mi? Atıyorum 12mm alüminyum levha. Bir de sanırım ne kadar çok gözenek olursa o kadar sağlam tutar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?