mavi ile çizilen 3 adet 9 metrelik xlpe ,kısım kısım direğe temas ediyor.Daha belirgin net kaliteli çekim fotolar yokmuydu ? ( direk , kablolar , vs . uzak yakın çekim )
Kablonun direk arası mesafesi ?
Değişilen kablo bu ise bana yeni kablo gibi gelmedi soluk çıkma kablo darbeli olabilir veya daha önce içinde su girmiş kabloda olabilir .
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/xlpe-kabloların-topraklanması.786/#:~:text=XLPE kabloların en azından tek,taraftan topraklama yapılan uygulamalara raslanmaktadır.
Sami Bey , daha önce dediğiniz gibi yeniledik. fakat tekrar aynı durumu yaşıyoruz.9 metre uzun mesafe değil.Tüm tesisatı yenileyin.
saygıdeğer ustalarım aşağıda resimleri görünen nihai direğimizin seksiyonel ve izalator arasında kalan (yaklaşık 9 metre xlpe (1x240+25) kablomuz kronik olarak direğe temas olan noktalarda patlama meydana geliyor(resim 3) şebeke gerilimimiz 31,5 kv sizce sorun nerden kaynaklanıyordur. Nihai direğimizle ilgili fotoları da paylaşıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 94894 Ekli dosyayı görüntüle 94897
Ekli dosyayı görüntüle 94898
evet. vardır. olmasına rağmen bu durumu yaşıyoruzKablo başlıklarında parafudr varmı ? Ol-
malı.
Değerli yorumlarınız benim için çok onemlidir ustadlarim yarin mumkun olursa mevcut iyileştirmeleri resim olarak sizlerle paylaşirim