ssektorss
Üye
Şimdi degerli ustalarim bugun trafo merkezinde bakim oldugundan hat enerjisi kesildi ve uretim santrali ve trafo merkezi arasiinda iki noktadan topraklandi buna ragmen hatta calisma yaparken induksiyon akimı calisma yaptigimiz fazda ve digerlerinde kivilcim dahi olsa var ayiricinin ust kisminda olan xlpe kabloyu degistirdik ama yinede hattin eskiden bu koruma toprak kablolarinin toprakladiğinda koruma rolesine devamli acma sinyali verdigi icin kesildigini ve yine kesmemiz gerektigini iletti (hatti devreye alan firma) bizde yine topraklamayi iptal ettik.Sizce bu uygulama ne kadar dogru
Arkaplan ustam ilgilendiginiz icin tesekkur ederim iyi tespit etmissiniz yalniz daha oncede orta faza şuan bille bagli olan antimanyetik kablo tutucu bagli oldugu yerden patlatti kabloyu ondan iptal ettikVermiş olduğunuz fotoyu biraz iyileştirdim . ( aşağıda )
Kabloların düzene sokulması .
Daha önce link vermiştim .!!!
Sn. @tknsyn arkadaşımız bu linkte ve şimdi bu konu yazısındada belirtmiş olduğu gibi .!!!
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/xlpe-kabloların-topraklanması.786/#:~:text=XLPE kabloların en azından tek,taraftan topraklama yapılan uygulamalara raslanmaktadır
Ekli dosyayı görüntüle 94914
+ Kabloların düzene sokulması .
Ekli dosyayı görüntüle 94925
Ekli dosyayı görüntüle 94915Ekli dosyayı görüntüle 94916
Ekli dosyayı görüntüle 94917
Ekli dosyayı görüntüle 94918