XLPE Kablolarda kısa devre dayanım kontrolü hesabı

Benim bir sorum olacaktı,

Seçilen OG XLPE kablo kesitinin 1 saniye sürede dayanacağı maksimum kısa devre akımını nasıl hesaplayabiliriz ? bunun için elimde kalıp bir formül var ama doğruluğundan pek emin olamadım.

Benim bir sorum olacaktı,

Seçilen OG XLPE kablo kesitinin 1 saniye sürede dayanacağı maksimum kısa devre akımını nasıl hesaplayabiliriz ? bunun için elimde kalıp bir formül var ama doğruluğundan pek emin olamadım.
Kısa devre hesapları tek bir kalıp formülle içinden çıkılamıyacak kadar grift hesaplar içeriyor . Alçak gerilim tarafında yüksek gerilim tarafını sallayıp bir yaklaşıklıkla hesap yapılabiliyor ama yüksek gerilim tarafını da hesaba katarsanız baya kafa ütüleyici bir hal alıyor . O formülü sakince masanın üstüne bırakıp konuya derinlemesine dalın bence.

DIgSILENT programı ile ben kısa devre hesaplarını yaptım. Mesela iki mesafe arasında 3x(1x95/16 mm2) N2XSYR kablo kullandım. Kabloyu kullandığım yerde ki maksimum kısa devre akımım 3,06 kA. Burda yapmak istediğim kullandığım 95 lik xlpe kablonun 1 saniye de bu kısa devre akımına dayandığını göstermek istiyorum. Formülü yazamadım burda tam olarak

Forum istatistikleri

Konular
129,834
Kullanıcılar
452,660
Son üye
sari59

Yeni konular

Geri