Xxxxx gelecek . Temizlik yapılsın . Ortam Düzenli Olsun .

Biz niye erkekler günü yapmıyoz? Toplanıp sohbetin dibine vurmuyoz
Masayı servisi kim kuracak, tüketilen gıdaları kim hazırlayacak, servisi kim yapacak, bulaşıkları kim yıkayacak, en son ortalığı kim toplayacak? Bu kadar bilinmezlik erkek beynine çok fazla.

Harflerin sayı karşılığı yok efendim. Rastgele doldurma :) Ama bugün evde gerçekten gün vardı. Bütün apartman hanımları evdeydi. Tabi pasta börek pohaça tonla artmış. Mide fesadından birazdan acile giderim herhalde.

Afiyet olsun .

k_03031746_asciUstaH.jpg

hq720 (1).jpg

hq720 (1).jpg

Masayı servisi kim kuracak, tüketilen gıdaları kim hazırlayacak, servisi kim yapacak, bulaşıkları kim yıkayacak, en son ortalığı kim toplayacak? Bu kadar bilinmezlik erkek beynine çok fazla.

Ya siz gelin bizim mahalledeki davut abinin çay ocağı var orayı bi gün yada akşama kapatırız. Nolcek? Düşündüğün şeye bak.

Tek sorun evden nasıl izin alcaz o mesele bende..

Ömrümce en uyuz olduğum şeylerin başında gelir . Ortam türlü kaos , karışıklık , çer çöp pislik içerisinde yuvarlanır normal zamanlarda . Kışlaya/Okula/İşyerine vb yerlere Komutan/Genel müdür-Müdür / Bakan vs gelecek . Hurrraaaaaa . Temizlik yapılsın , herşey düzenlensin , ortalık pirü pak olsun , her tarafta güller açılsın . Kimi kandırıyoruz . Bırakalım bu adamlar normal vasat halimizi görsün , ona göre duruma puan biçsin . Yok olmaz , yalancı bahar olacak her zaman . Her işimiz boyalı badana.
Benimde eski çalıştığım yerin müdürü asker emeklisiydi.
Makinaya takılan parçaların aynı hizada olmasını isterdi.
Parçaların aşınmasından dolayı aynı hizada olamayacağını söylerdik anlamazdı.
Sıfır parça istersen bu seferde masraf açıyorsunuz diye şikayet ederdi. :)

Paskomya ustam bana kızdı, alayımıza küstü. Hiçbir muhabbete gelmez oldu. Saza niye gelmedin , sözeeee niyeeee gelmeeeddiinn.
Benimde eski çalıştığım yerin müdürü asker emeklisiydi.
Makinaya takılan parçaların aynı hizada olmasını isterdi.
Parçaların aşınmasından dolayı aynı hizada olamayacağını söylerdik anlamazdı.
Sıfır parça istersen bu seferde masraf açıyorsunuz diye şikayet ederdi. :)
Görevinde yıllanmış teknik personelden yönetici yapılması en uyuz olduğum mevzuların bir başkası. Çok kötü mühendisler gördüm, çok iyi yönetici olmuşlar. Çok iyi mühendisler gördüm, çok kötü yönetici oldular. Yönetim başlı başına bir disiplin ve bilim. Kıçının kılları ağardı diye birinden yönetici yapmak Türkiye'ye ait bir komedi. Gerçi kimse gökten zembille bir yerlere inmiyor. Oda başka mevzu.

Son düzenleme:
Yurt disinda da benzer durumlar olabiliyor. Yurtdisinda yazilimci bir muhendisle tanistim. Mesleginde cok iyi ve isini severek yapiyor. Dolgun da maasi var. Buna demisler seni yonetici yapacagiz maasini da katlayacagiz.

Olmaz ben isimi cok seviyorum dese de maasina zam yapacagiz iste demisler. Tamam ben ayni pozisyonda kalayim maaasimi artirin teklifini de kabul etmemisler. Yoneticiligi kabul etmis.

bu konu bana biraz ters sayın @Under Ground , benim motto dedikleri zımbırtıma uymuyor. ben yemek yapar, bulaşık yıkarım, ortalığı kendi kafama göre toplar, çamaşırımı kendim yıkarım. 30 yıl öncede aynıydım, hala aynıyım ama artık tembelleştim artık hamur açıp gözleme filan yapmıyorum. masayı kim kuracak, ortalığı kim toplayacak derdindesiniz. yani bir erkeğe yakışmayacak laflar bunlar. arkadaşlarım ve hanımları beni evlerine özellikle davet eder ve yemek yaptırırlardı. tabii ki girdiğim mutfağa çıkarken de nerdeyse aynı bulmuş gibi bırakırdım. erkek arkadaşlarımın bazıları bana kızarlardı, çünkü hanımı giderken eğilip ayakkabılarını bağladığım için (hamile olduğu için yapmıştım). bir diğer telefonda hitap şeklimden dolayı kızmıştı. bak adam karısıyla nasıl konuşuyor (canım, aşkım ) diyor diye hanımları posta koyuyormuş.
arızalıyım, titizim, herkesin yemeğini yemem, her yerde yemek yemem ve oturmam. mutfağa her durumda dalar yardım ederim. bir kritere göre kılıbıkmışım. kılıbıklıkla, ev işlerini yapmayı yardım etmeyi karıştırıyorlar.
bizim evde yemeği sadece annem yapardı ve yemek yapmayı annemden öğrendim. babam sadece belli yemekleri yapardı. deniz ürünleri ve salyangozu sadece babam pişirirdi. giritli ve denizci olmak böyle bir şey işte.
şimdi merak ettim ben salyangoz pişirsem kaç kişi yer acaba?
evet erkek olmak sadece para kazanıp evin masraflarını karşılamak mıdır?
ben eve telefon açar sadece bu akşam geç geleceğimi söylerdim. izin almak diye bir şey yok bende.

Forum istatistikleri

Konular
130,299
Kullanıcılar
453,556
Son üye
Diaries

Yeni konular

Geri