Ayarlanan akım ve gerilim değerlerinin dışında devreyi açan cihazlar (bende de bir tane vardı birkaç kez normal çalışıp düşük gerilimde devreyi açtı, bir hafta sonra patladı) parafudr yerine kullanılamazlar. Önceki gün bizim köyde yıldırım düştü ve modemler, led ampuller vesair birçok hanede hasara sebep oldu. Boş duy ve prizlerde faz nötr arasında ark oluştu! Böyle bir durumda gerilim kesicileri kimse koruyamazdı! Ama parafudr sayaç öncesi yıldırım darbesine çok hızlı tepki vererek, 3 kademede/aşamalı (tip1, tip2 ve tip3) darbeyi toprağa yönlendirmektedir.
Böyle bir analiz ve grafik varsa ben de merak ediyorum.yıldırımın yıkıcı etkisi prize kadar geldiyse kolları açıp gelme demenin bi faydası olmaz fakat benim merak ettiğim bahsettiğiniz korumalı prizler bozulurken alıcılar da zarar görüyor mu?
Sn.kocamanusta.Bulunduğum yer,Türkiye'nin ,orajlı gün sayısı bakımından en yüksek bölgelerinden birisi.yıldırımın yıkıcı etkisi prize kadar geldiyse kolları açıp gelme demenin bi faydası olmaz fakat benim merak ettiğim bahsettiğiniz korumalı prizler bozulurken alıcılar da zarar görüyor mu?
Koruma cihazındaki varistörün tepki hızı önemli etken diye düşünüyorum ? Sizin düşünceleriniz ?yıldırımın yıkıcı etkisi prize kadar geldiyse kolları açıp gelme demenin bi faydası olmaz fakat benim merak ettiğim bahsettiğiniz korumalı prizler bozulurken alıcılar da zarar görüyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?